SJO Nieuws

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag moester er dertien teams van de SJO Robur-Harlingen in actie komen en van deze wedstrijden werden er maar liefst elf gewonnen . E?n team speelde verdienstelijk gelijk en voor ??n team was er heelaas een nederlaag.? In deze dertien wedstrijden wisten de SJO-teams maar liefst 109 keer te scoren en werden er slechts 20 tegentreffers ge?ncasseerd.

De mannen van B1 blijven het goed doen. Deze keer moest er uitgespeeld worden tegen Leovardia B2 en in een van de SJO zijde goed gespeelde wedstrijd werd een mooie 1-4 overwinning geboekt . En hierdoor handhaven de mannen zich aan de kop van de ranglijst.

Ook de meisjes van MB1 doen het zeer goed. Zij moesten uit naar Tzummarum MB1 , keepster Nickie ontbrak en dus keepten Demi en Fleur ieder een helft. Marit opende de score met een mooi doelpunt (0-1) en al snel scoorde Natalja de 0-2. Met twee mooie doelpunten op een rij was het Demi die er 0-3 en 0-4 van maakte. Na de rust scoorde Tzummarum 1-4, maar Fleur scoorde al snel de 1-5. MB1 ging goed door en zocht met mooie combinaties de aanval , Natalja scoorde  1-6 en Fleur de 1-7. Hierna was Kaley aan de beurt en met een schot vanaf het middenveld scoorde zij de 1-8. Door deze overwinning blijven de meisjes MB1 koploper in hun klasse.

De spelers van C1 blijven het goed doen want zij wisten een mooie 5-2 overwinning te behalen op het C1 team van de ST Arum/Stormvogels. En ook zij blijven door dit resultaat meestrijden voor de koppositie.

Het team van D1 moest uit naar Beetgum D1 en nam al snel een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Remko. En al snel hierna werd het 0-2 toen Jesse het doel trof. Youri schoot hard op het doel en de keeper liet de bal los, waarna Ben de bal in het net schoot; 0-3. En nog voor de rust werd het 0-4 toen Remko het doel trof. Na de rust was het wat rommeliger maar uit een penalty van Remko werd het 0-5.  Jarno scoorde fraai de 0-6 en Bart maakte er 0-7 van. Uit een mooie voorzet van Jarno scoorde Antal met een boogbal de 0-8 en uit een scrimmage voor de goal scoorde Bart nog de 0-9 en ook D1 blijft zonder puntverlies bovenin meedoen.

D2 moest thuis tegen ONS/BOSO Sneek D4. D2 zette direct druk op de tegenstander en het was Jari die de 1-0 scoorde. D2 bleef goed doorgaan en Ayrton scoorde 2-0. En even later was het 3-0 door Stijn. Tom ging goed door en scoorde 4-0, waarna Jakko er 5-0 van maakte. En op slag van rust was het nieuwkomer Dylan die er  6-0 van maakte. Na de rust ging D2 goed door en het was Jesse die er 7-0 van maakte. Hierna kon ONS de eer redden en 7-1 scoren. Vlak voor tijd werd Tom nog neergelegd binnen de beruchte lijnen en kreeg D2 een penalty. Finn nam deze en scoorde beheerst de 8-1.

Het MD1 team moest uit naar LSC 1890 MD3 en trof hier de bekende regisseur/acteur Steven de Jong als coach van de tegenstanders. Nadat de meisjes van MD1 eerst met Steven op de foto waren geweest kon de wedstrijd beginnen. MD1 begon goed en al na enkele minuten spelen was het Frederique die 0-1 scoorde. En nog geen minuut later was het 0-2 toen Romy doel trof. Uit een mooie pass van Tracey ging Romy goed door en scoorde 0-3, waarna ‘Fred’ er 0-4 van maakte. Nadat ook Julia en Laura de keepster hadden getest was het Romy die er 0-5 van maakte , waarna LSC terug kwam tot 1-5.

Na de rust  zocht MD1 vol de aanval en gingen ook de verdedigers Meike , Sabine, Nicky en Ashley zich steeds meer met de aanval bemoeien en het was Nicky die er 1-6 van maakte. LSC wist hierna de goal dicht te timmeren en maakte het zo voor MD 1 moeilijk om te scoren.

SJO Robur/Harlingen E1 moest thuis tegen FVC E3 en deze strijd speelde zich voor een groot deel op het middenveld af. Vlak voor en vlak na de rust werd FVC gevaarlijk maar Dani stond op zijn post. Het was E1 dat de leiding nam toen Martijn mooi voorzette en Jesper de bal binnenschoot 1-0. Hierna begon FvC aan te dringen en kreeg kansen, maar pas in de laatste minuut moest Dani een treffer toestaan, 1-1.

De boys van het E2 team moesten uit naar Beetgum E2 en dit werd een wedstrijd van David tegen Goliath, want het arme Beetgum E2 moest maar liefst 23 keer de bal uit de goal halen en omdat zij ook een keer zelf scoorden was de uitslag 1-23 in het voordeel van SJO Robur-Harlingen E2.

Het E3G team moest thuis tegen Blauw Wit 34 E11.  E3G begon goed en kreeg een penalty toen een BW-speler hands maakte, Ilona nam deze en scoorde beheerst 1-0. Justin scoorde even later de 2-0 en scoorde ook nog de 3-0 en 4-0 waarna Jaimy er 5-0 van maakte. Nog voor de rust wist BW terug te komen tot  5-1. Na de rust scoorde Jaimy drie keer op een rij en was het 8-1, waarna Justin de 9-1 scoorde. Hierna scoorde BW 9-2, 9-3 en 9-4 waarna Nikki er 10-4 van maakte en het was Robin die er 11-4 van maakte.

Ook E4  moest thuis spelen en hun tegenstander was Ouwe Syl E1 en deze werden met een 11-1 nederlaag weer naar huis teruggestuurd.

F1 begint zijn draai te vinden en nu was het Blauw Wit F5 dat er aan moest geloven. F1 ging goed van start en na beide enkele kansjes te hebben gehad was het Niec die de 1-0 scoorde.  Timo scoorde 2-0 en na de aftrap van Blauw Wit was het Mees die er 3-0 van maakte. Kenji scoorde de 4-0 en FinnJ. Scoorde 5-0 en Mees bepaalde de ruststand op 6-0.  Na de rust scoorde Mees 7-0  en uit een mooie aanval was het Niels die er 8-0 van maakte. Uit een corner van Niels scoorde Kenji de 9-0 en dezelfde speler bepaalde de eindstand op 10-0.

Het in de bovenste regionen bivakerende F2G moest thuis tegen Leovardia F3 en het liet in deze wedstrijd zijn dat voetbal soms een kunst is. Want met mooi combinatie spel en al even schitterende doelpunten  werd Leovardia met maar liefst 11-0 aan de zegekar gebonden.

F4G  moest uit naar Friesland F1  en deze waren een maatje te groot voor de SJO jongens en meisjes. Ondanks zeer goed tegen stand te bieden werd het 7-2 voor de Leeuwarders.