SJO Nieuws

HARLINGEN - Onder ideale voetbalomstandigheden kwamen afgelopen zaterdag weer veel van de teams van de SJO Robur-Harlingen in actie.

Na een weekje rust moesten de mannen van de B1 uit naar Cornjum om daar de leeftijdsgenoten van De Trije Doarpen B1 te gaan bestrijden. Het weekje rust had de spelers van B1 zichtbaar goed gedaan want in een leuke, spannende en gelijk opgaande wedstrijd werd er met 3-4 gewonnen en met 3 punten in de pocket is de reis naar huis altijd prettig.
De meisjes van MB1 presteren tot nog toe zeer goed en hadden uit de eerste 2 wedstrijden 4 punten behaald. Afgelopen zaterdag kwam angstgegner Mulier MB1 op bezoek. En waar de meisjes van de SJO Robur-Harlingen MB1 in het verleden nog al eens, vooral fysiek, het onderspit delfden en een nederlaag opliepen lieten de meiden deze dag zien dat er niets te halen was voor MulierMB1.

Direct vanaf de aftrap begon MB1 Mulier met verzorgd voetbal en mooie combinaties ver op eigen helft terug te dringen en het was dan ook wachten op de 1-0 en nadat Natalja en Demi de keeper enkele keren hadden getest was het Fleur die uit een mooie dieptepass alleen goed doorging op de keepster en in plaats van de bal op de goal te rossen, luisterde ze deze keer eens naar trainer/coach Mark en tikte de bal beheerst met de binnenkant van de voet in de verre hoek binnen 1-0. Nadat Riemke een vrije trap op de lat had zien eindigen, kreeg Robur-Harlingen MB1 door goed werk van uitblinkster Anna een corner. Demi nam deze perfect en Fleur hoefde de bal alleen maar binnen te tikken 2-0. Kaylee en Marit zwoegden op het midden veld en wisten bijna elke bal te veroveren en hiermee de aanvalsters weer aan het werk te zetten.

Vlak na de rust ging Demi goed door en scoorde beheerst de 3-0. De verdediging van MB1 had nauwelijks hoeven in te grijpen tot nu toe maar in een moment van onoplettendheid ontsnapte de spits van Mulier en was het 3-1 en even later werd het zelfs 3-2. Maar de MB1 meisjes herstelden zich prima en knokten zich voor elke meter van het weer in de wedstrijd terug. En uit een aanval over 5 schijven waar Barcelona jaloers op zou zijn – met allen slechts één maal raken- kwam de bal bij Demi. Deze zette de bal perfect voor en Natalja sprong hoger dan ze ooit had gedaan en tikte de bal met haar voet onhoudbaar binnen 4-2. De meiden bleven gaan en sommigen konden amper nog lopen zoveel hadden ze hun gegeven voor het team en vochten zich naar het einde van de wedstrijd. Tjarda ging nog een paar keer goed door, maar de bal wilde er niet meer in. Door deze mooie overwinning is MB1 nu alleen koploper.

De mannen van C1 speelden ook een topper van medekoploper Leovardia C2 kwam op bezoek. En in een mooie en zeer spannende wedstrijd waarin beide ploegen lieten zien vol voor de 3 punten te willen gaan werd er voor de rust niet gescoord. Na de rust een zelfde beeld beide ploegen bleven op de winst spelen en kregen hierdoor mooie kansen. En het was C1 dat de score opende toen Jort goed doorging en hard uithaalde en onhoudbaar voor de keeper inschoot, maar de paal redde. Jelmer reageerde goed en tikte de bal beheerst binnen 1-0. Hierna kregen beide ploegen nog wel kansen maar gescoord werd er niet meer en dus neemt C 1 de koppositie van Leovardia over.

Het dreamteam van D1 moest uit naar Zeerobben D2 en direct na het beginsignaal liet D1 zien dat het voor de 3 punten kwam. Na een mooie actie op het middenveld kwam de bal bij Arjan en deze scoorde met een mooie boogbal over de keeper 0-1. Nadat Remko een tegenstander vol met de bal in het gezicht had geraakt en deze daardoor even de weg kwijt was geweest en Jari van de scheidsrechter een tijdstraf had gehad, kreeg D1 zes corners op rij en na een scrimmage voor de goal was het Arjan die de bal binnentikte 0-2. En even later voltooide Arjan zijn hattrick door uit een pass van Remco te scoren 0-3. En uit een mooie en verre uittrap van Connor kwam de bal bij Remko en deze scoorde 0-4. Na de ranja was het al snel 0-5 toen Ben na een mooie aanval vanaf het middenveld scoorde. Hierna werd het wat nonchalanter bij D1 en kon Zeerobben de ere treffer scoren. Nadat Remko er op aangeven van Arjan 1-6 van had gemaakt was het Antal die op het randje van buitenspel goed doorging en er 1-7 van maakte. Ook D2 moest tegen Zeerobben en deze konden de opgaande lijn van de laatste weken niet door trekken en helaas was er deze dag een 0-4 nederlaag.

Het team van MD1 moest ook al tegen Zeerobben en wel het Md1 team. In een leuke, sportieve en spannende wedstrijd begonnen de MD1 meisjes direct de aanval te zoeken en kregen een paar mooie kansjes. Ook Zeerobben werd enkele keren gevaarlijk, maar de verdediging met Meike, Sabine, Nicky en controlerende middenvelder Tracey stond als een huis en anders was daar keepster Jelena wel die op haar post stond. Ook het middenveld met Romy, Laura en Ashley zwoegde en wrotte en voorzag de spitsen Frederique en Julia van goede passes. Na al enkele keren de Zeerobben keepster te hebben getest- deze wist echter met enkele mooie reddingen de 0 te houden- was het in de 20minuut Romy die het van afstand probeerde en nu was het wel raak 1-0. Na de rust werd het al snel 1-1 toen de bal in een scrimmage voor de goal, uit een corner, via het been van een SJO speelster in de goal verdween.

Maar de meisjes gaven zich niet gewonnen en zochten direct de aanval weer en na een paar mooie kansen te hebben gehad dacht Romy ik probeer het maar weer eens en van zeker 20 meter schoot ze de bal in de kruising 2-1. Hierna kregen beide teams nog enkele kansen waaruit niet werd gescoord en in de 55e minuut ging Ashley goed door en schoot de bal onhoudbaar voor de keepster in de korte hoek binnen en was 3-1 en haalden de meisjes een dik verdiende overwinning.
De jongens en meisjes van E1 moesten uit naar Leovardia en leken een beetje onder indruk van de Fysiek sterke tegenstander en dit resulteerde dan ook al snel in een 1-0 achterstand. En even later was het zelfs 2-0. E1G hervond zich en op pure wilskracht werd het 2-1 toen Jens scoorde. Na de thee kreeg E1G al vroeg een domper toen het 3-1 werd maar snel daarna kwam de spanning terug toen Martijn de 3-2 scoorde. E1 ging goed door en de gelijkmaker zat er aan te komen leek het maar Leovardia scoorde de 4-2. Hierna was het verzet gebroken en liepen de Leeuwarders uit naar een geflatteerde 7-2 overwinning.

De jongens van E2 speelden ook al een derby tegen Zeerobben E3. Na al 3 bekerwedstrijden en 2 competitiewedstrijden te hebben gewonnen was de eer aan Zeerobben om de trein te stoppen. E2 zocht direct na de aftrap de aanval en dat resulteerde al snel in een doelpunt van Stijn en Noah scoorde meteen hierna de 2-0. Na deze treffer werd het een doelpunten regen want doelpunt op doelpunt volgde elkaar in rap tempo op. Jelke 3-0, Lucas 4-0, Stijn 6-0, Thijs 7-0, Stijn 8-0,Noah 9-0, Jelke10-0,Noah 11-0 en Stijn 12-0. Na de rust had Zeerobben na onderling overleg en speler meer in het veld staan en scoorde 12-1. Maar ook E2 ging door waar het was gebleven en scoorde door Noah de 13-1. Jelke 14-1, Lucas 15-1, Noah 16-1, Stijn 17 en 18-1, Noah 20-1,Stijn via paal en paal 21-1 en de laatste treffer kwam op naam van Noah 22-1.

En nog was de derby koek niet op want ook het team van SJO Robur-Harlingen E3G moest tegen een Zeerobben team. En ook E3G deed het erg goed in de derby van de Friese havenstad. Voor de rust liet E3 zien dat het voor de 3 punten kwam en in de eerste helft nam het dan door doelpunten van Justin en Jaimy een 0-2 voorsprong. Na de rust ging E3 goed door en wederom waren het Justin en Jaimy die scoorden en de stand op 0-4 zetten waarna Zeerobben er nog 1-4 van maakte.

Ook het team van E 4 blijft het zeer goed doen. Er moest deze dag gespeeld worden tegen Frisia E6 en ook deze konden de dadendrang van E 4 geen halt toe brengen want de Ouwe Seunen wisten deze wedstrijd met 6-2 te winnen.
Na al enkele keren er dichtbij te hebben te gezeten was het nu dan raak voor het F1 team, want er werd gewonnen. En hoe want Frisia F6 werd met maar liefst een 16-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Ook het F2G team blijft het bijzonder goed doen want deze keer werd Frisia E4 het slachtoffer. De Frisianen hadden net als de SJO-ers de eerste wedstrijd gewonnen en leken ook wat groter. Maar het was Tijmen die al snel de 0-1 scoorde en even later was het Rejan die er 0-2 van maakte. En toen Arwen er met een mooie sliding 0-3 van maakte waren de Leeuwarders de kluts kwijt en liepen van het kastje naar de muur achter de Harlingers aan. Jasper scoorde de 0-4 en nog voor de rust scoorden Rejan en Tijmen 0-5 en 0-6. Na de rust was het iets minder scherp bij de Sjo en stonden ook paal, lat en keeper doelpunten in de weg. Maar het was Sil die er 0-7 van maakte, waarna Frisia tegen scoorde. hierna was het Milan die er nog 1-8 van maakte. Het F4G team moest thuis tegen Blauw Wit F9 en in een leuke en zeer spannende wedstrijd moesten de SJO ers in de laatste minuut de winst aan Blauw Wit laten 2-3. Er werden deze speelronde 14 wedstrijden gespeeld door de SJO teams waarvan er 10 werden gewonnen- van de 5 wedstrijden tegen Zeerobben werden er 4 gewonnen en 1 verloren- en 4 werden verloren. Het scoreverloop was 79-23 in het voordeel van de SJO.