SJO Nieuws

SJO Nieuws HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was de tweede competitie speelronde voor de jeugdteams van de SJO Robur-Harlingen. Bij de meeste teams begint de fusie zijn vruchten al goed af te werpen en is de beoogde opzet al goed zichtbaar, bij een paar andere teams begint het nu ook lekker te lopen en een enkel team is ietwat te hoog ingedeeld.

De B 1 junioren hadden een vrij weekend omdat de B1 van het Terschellinger AVV zich uit de competitie heeft terug getrokken. Het MB1 team  moest thuis in actie komen tegen de meisjes van Terschelling MB1. De SJOgirls lieten direct zien dat ze dit jaar om de prijzen willen mee voetballen en drongen de tegenstandsters terug op eigen helft en dit resulteerde al snel in een doelpunt van Fleur 1-0.

Nadat Natalja en Demi er  2- 0 en 3-0 van hadden gemaakt , werden er een legio aan kansen gemist door de SJOgirls en hiervan profiteerde Terschelling door er 3-1 van te maken. Na de thee begon MB1 weer goed aan de wedstrijd en wist al snel via doelpunten van Fleur, Tjarda en Demi uit te lopen naar 6-1. Hierna werd de afwerking weer te slordig en werden de mooiste kansen gemist en zoals altijd scoort dan de tegenstander vaak wel en dat deed Terschelling MB1 dan ook 6-2. Maar de meiden van de SJO Robur-Harlingen MB1 zetten in de slotfase nog een keer aan en nadat Natalja er 7-2 van had gemaakt was het Fleur die er vlak voor tijd nog 8-2 van maakte.

Het team van C1 moest uit naar Leeuwarder Zwaluwen C2 en deze zochten direct na de aftrap de aanval en probeerden de Sjo verdediging uit te spelen. Ondanks goed verdedigen lukte dat toch en was het 1-0. Vlak daarna was het echter al weer gelijk toen uit een mooie pass van Patrick  Jelmer op fraaie wijze de 1-1 scoorde. Robur-Harlingen drukte door en uit een mooi schot van Patrick was het 1-2. Hierna voerde Leeuwarder Zw. de druk weer wat op maar de verdediging stond als een huis. Uit een mooie aanval via het middenveld en de spitsen scoorde Patrick 1-3.  Op slag van rust ging Patrick goed door , maar hij werd binnen de beruchte lijnen neergelegd en dus kreeg SJO  C 1 een penalty.
Jort benutte deze feilloos en scoorde 1-4. Na de rust gingen de ouwe seunen goed door en het was Patrick die zijn hattrick voltooide en er 1-5 van maakte. Hierna zakte C 1 wat terug en was het Leeuwarder Zw. dat de 2- 5 scoorde. Maar de reactie van c1 was goed want Nick ging op rechts goed door , zette de bal op maat voor en Mike scoorde 2-6. Vlak voor tijd kreeg Leeuwarder Zw. nog een vrije trap op 18 meter van de goal en hieruit scoorden ze nog de 3-6.

Het dreamteam van D1 moest thuis tegen de leeftijdgenoten uit Sexbierum. Gadegeslagen door een horde fans begon D1 goed aan de wedstrijd en kreeg al snel via Ben en Arjan kansen maar deze gingen er niet in. In de 12e minuut was het wel raak toen uit een mooie combinatie met Ben  Arjan de 1-0 scoorde. Na beide enkele kansen hadden gehad was het Remco die er met een ,, Lucky goal?,, 2 -0 van maakte maar deze tellen ook. En op slag van rust scoorde Arjan op mooi aangeven van Remco de 3-0. Na de rust kwam D1 wat slapjes in de wedstrijd terug en hiervan wist AVC te profiteren en zij kregen enkele mooie kansen maar deze werden gelukkig voor de SJO ers gemist . In de 16e minuut schudde Remco zijn medespelers weer wakker toen hij met en kanonskogel van ver buiten de 16 meter de 4-0 binnen schoot. Hierna werd het nog even SJO time en werden er de mooiste combinaties op de mat gelegd , maar het duurde tot de 29e minuut voor er weer een doelpunt viel, maar dat was dan ook een echte want Jarno schoot  een bal met veel effect van buiten de 16 onhoudbaar voor de keeper in de kruising 5-0.
Het D2 team moest uit naar Mulier en was deze wedstrijd duidelijk de sterkste ploeg . D2 drong de Witmarsummers terug en kreeg vele kansen , maar gescoord werd er nog niet. Af en toe werd ook Mulier gevaarlijk , maar de achterhoede stond goed te voetballen en maakte deze aanvallen steeds weer ongevaarlijk. In de 20e minuut was het dan eindelijk raak voor de SJO ers toen Markus er met een mooie stiftbal 0-1 van maakte. Na de thee en zelfde verhaal, D2 veel sterker een af en toe gevaarlijk counterend Mulier en vele onbenutte kansen , maar 0-1 is natuurlijk wel genoeg om de 3 punten mee te nemen.

De meisjes van MD1 moesten thuis tegen Bergum/BCV MD2. De sjoladies begonnen goed aan de wedstrijd en drongen de tegenstanders terug. Maar in het voetbal gaat het om doelpunten maken en dat lukte de dames nog niet helemaal , want mooie kansen van Laura , Julia , Jelena , Frederique en Ashley gingen naast, over of werden een prooi voor de keepster. Maar ook de Bergumers werden enkele keren gevaarlijk , maar goed reageren van keepster Romy en enkele keren handelend ingrijpen van de verdedigsters Tracey , Sabine , Meike en Nickie voorkwamen erger.

Uit een onderbroken aanval van B/BCV kwam de bal bij Ashley deze ging goed door en scoorde 1-0. Na de rust met Nickie op doel en Romy in de spits zocht MD 1 direct de aanval en het was Romy die er 2-0 van maakte.  Nadat B/BCV  ook een paar kansen had gehad was het Romy die er met 2 doelpunten 3-0 en 4-0 van maakte, hierna leken de MD1 meisjes de score verder uit te bouwen maar het vizier stond niet op scherp en ook had de B/BCV keepster een engeltje op de lat zitten deze dag. In de slotfase wist B/BCV er nog  4-1 van te maken.

Het E1 team moest thuis tegen Blauw Wit  , E1 begon goed aan de wedstrijd en kreeg veel kansen maar deze werden niet benut. Blauw Wit kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook kansen en het was aan keeper Dani te danken dat het vlak voor  de rust nog 0-0 was. En vlak voor de ranja was het dan toch raak voor E 1 toen Ronin uit een voorzet van Martijn in een wirwar van spelers de 1-0 scoorde. In de 2e helft werd er beter gespeeld en waren er mooie combinaties en uit een van deze combinaties scoorde Jesper na aangeven van Martijn de 2-0. E1 ging goed door en in de 15e minuut was het Jens die de bal met het hoofd binnen tikte en er 3-0 van maakte en is E1 door deze overwinning medekoploper.

Ook de spelers van E2 moesten tegen Blauw Wit maar dan in een uitwedstrijd. En ook zij lieten zien dat er dit jaar voor het hoogst haalbare word gegaan . En middels een hele mooie  3-5 overwinning worden de eerste stappen in die richting gezet.

De jongens en de meisjes van E3G moesten thuis tegen MKV E3.  De E3 spelers begonnen goed aan de wedstrijd en wisten met mooi samenspel enkele mooie kansen te krijgen en het was Justin die de SJO ers op een 1-0 voorsprong zette.  Na de ranja ging het allemaal wat minder gemakkelijk bij de Harlingers en hiervan wist MKV te profiteren en scoorde 4 maal. Uitslag dus 1-4.

Het team van E4 moest uit naar Berlikum  E 4 en deze lieten hier wederom zien dat zij voor het kampioenschap gaan deze najaarsreeks want met een schitterende 3 -15 overwinning werd de reis naar de Friese Havenstad weer aanvaard.
Voor het team van F1 lijkt deze competitie indeling een beetje aan de zware kant te zijn . want ondanks dat er heel goed partij werd gegeven en er zelfs ook nog 4 maal werd gescoord door de SJO-ers, moest er toch met een 7-4 nederlaag naar huis worden gegaan.

F2 en F3 hadden een vrije speelronde dit weekend  en de spelers van F4G moesten uit naar de Leeuwarder fusieclub Leovardia F 7. De Robur-Harlingen spelers lieten er geen gras over groeien en drukten de Leovardianen ver terug op eigen helft en doelpunten konden dan ook niet uitblijven . En nadat Balint de score had geopend was het Cenk die 3 keer achter elkaar scoorde en er 0-4 van maakte. Balint scoorde nummer 5 en 6 en en Tijs en Michel bepaalden de ruststand op 0-8. Na de ranja ging F4 verder met scoren en door doelpunten van Balint, Cenk, Johan en Balint werd het 0-12. Hierna dacht een Leeuwarder laat ons nou ook eens een doelpunt maken, alleen deed hij dit in de eigen goal en was het 0-13. E4 ging door met scoren en via Balint, Johan, Daniel 2x  en Cenk werd het een hele mooie 0-18 overwinning voor de jongste SJO Robur-Harlingen spelers.