SJO Harlingen-Robur

HARLINGEN - Na een weekje rust door de Koningsdag en de bijbehorende meivakantie mochten de meeste teams zaterdag weer de groene (kunst)graswei in. Maar voor een paar teams werd de wedstrijd die gepland stond uitgesteld omdat de tegenstanders geen team op de been konden brengen omdat deze nog met de vakantie perikelen zaten.

De allerjongste F-jes, de MP1 moesten uit naar het sterke Stiens MP2 waarvan in de thuiswedstrijd nog ruim van was verloren. Ook in deze wedstrijd was Stiens in het begin wat sterker, maar MP1 kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg ook enkele kansjes en vlak voor de rust nam Hessel een corner en schoot hieruit de bal ineens in het doel 0-1. Na de rust begon MP1 lekker fel aan de wedstrijd en het was Riemer die de bal veroverde en goed doorging en met een voor de keeper onhoudbaar schot schoot hij de bal in de goal 0-2. Hierna werd Stiens iets sterker maar de MP1 verdediging met Riemer, Thomas en Bryan wist veel ballen af te pakken en anders stond keepster Emma steeds weer op de goede plaats. Ook de middenvelders en de voorhoede Hessel, Lars, Lasse, Twan, Gijs en Wessel werkten hard en wisten veel ballen te veroveren. Riemer wist nog twee keer te scoren zodat er een mooie 0-4 werd behaald. MP1 gaat elke week beter voetballen en groeit uit naar een voor alle teams geduchte tegenstander, maar naast het steeds beter gaan spelen straalt dit team ook plezier in het voetballen uit en daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Voor F4G stond de wedstrijd tegen Sint Anna F4 op het programma en dit werd in een leuke en zeer spannende wedstrijd een waar doelpuntenfestijn, waarin F4G door een 5-4 overwinning op de hoog geklasseerde gasten aan het langste eind trok. Ook F2G moest thuis spelen en dit was een onvervalste stadsderby tegen Zeerobben F2 . Deze wedstrijd was ook zeer spannend; F2G is de koploper in deze klasse en wilde dit verstevigen maar Zeerobben wilde er alles aan doen om het gaatje met de nr. 1 kleiner te maken en dus werd het een duel me voor beide ploegen mooie kansen en veel doelpunten, maar ook met een verbeten strijd op het middenveld. En ondanks de vele doelpunten werd het toch een remise 4-4.

F 1 was deze week vrij. De mannen van E4 moesten uit naar Leovardia E7 en hier werd een mooie 0-3 overwinning behaald. Voor E3G stond er een thuiswedstrijd tegen Frisia E 12 op het programma. Deze tegenstander had net zoveel punten als E3G dus het beloofde spannend te worden. Ilona en Lizzy ontbraken en dus werd er begonnen met Simon op de goal en Robin, Max en Timothy in de verdediging. Nikki en Jaimy stonden op het middenveld en voorin Iris en Justin. E3G begon goed en het was Nikki die al na 6 minuten de 1 - 0 binnenschoot , maar Frisia gaf goed partij en scoorde nog voor de rust de gelijkmaker, 1-1. Na de rust ging E3G weer direct in de aanval en kreeg kansen maar de bal wilde er niet in. Ook Frisia kreeg enkele kansen en wist hieruit de 1-2 te scoren. E3G bleef goed voetballen en uit een harde knal van Robin werd de gelijkmaker gescoord (2-2) en E3G leek een mooi en verdiend gelijkspel te behalen, maar vlak voor tijd scoorde Frisia nog een keer en werd het 2-3. Jammer maar heel goed gespeeld. Voor E1 en E 2 was er een vrij weekend.

D 1 moest uit tegen Sparta 59 D1 de grote concurrent in de najaarsreeks. En ook deze keer had D 1 het best wel lastig tegen de Deinummers. De SJO mannen kregen een aantal mooie kansen maar deze werden niet benut en pas 10 minuten voor tijd was het Remko die de bevrijdende 0-1 binnenschoot. Door deze overwinning blijft D1 de koploper in zijn klasse en met nog drie lastige wedstrijden voor de boeg, gloort het kampioenschap aan de horizon.
D2 was zaterdag vrij maar speelde woensdagavond tegen LSC D 6. D2 was duidelijk de sterkere partij in deze wedstrijd die zich voornamelijk op de helft van de tegenstander afspeelde. Tom scoorde al snel in de wedstrijd de 0-1 waarna Marcus er 0-2 van maakte. En nadat Tom er nog 0-3 en 0-4 van had gemaakt bepaalde Dennis de ruststand op 0-5. Na de rust scoorde Tom de 0- 6 en door een misverstand tussen de LSC keeper en een verdediger werd het 0-7 waarna Marcus de eindstand op 0-8 bepaalde.

Het C 1 team doet nog mee in de titelrace en wist uit bij DTD C1 een mooie 3-5 overwinning te behalen. Ook de meisjes van MB 1 zijn nog volop in de race voor de titel. Zij moesten zaterdag thuis spelen tegen Tzummarum MB 1. In de uitwedstrijd wist deze tegenstander het MB 1 nog vrij lastig te maken, maar de klad zit er momenteel bij deze meisjes een beetje in en dus kon MB 1 een vrij eenvoudige 11-0 overwinning behalen.

De mannen van B 1 moesten thuis tegen Arum/Stormvogels B 1 en waar het de laatste weken een beetje tegen zat lukte het nu wel want er werd een mooie 4 -3 overwinning behaald.

Team van de week
Robur-Harlingen MD 1 blijft in titelrace

OUDEMIRDUM - De meisjes van MD 1 moesten zaterdag uit naar NOK MD1 uit Oudemirdum. De selectie was compleet en er werd deze wedstrijd begonnen in de volgende opstelling: doel Jelena Nikolic; achter Meike van Scharrenburg , Sabine van der Veer; middenveld Tracey Helvrich , Ashley Nauta , Romy Salverda , Julia Ijdema; voor Frederique Bouma en als wisselspeelsters begonnen deze keer Laura van der Hoek, Nicky Dijkstra en Jellie Zwarts. Maar zij kwamen er door het doorlopend wisselen systeem al weer snel in.

MD 1 begon goed en zette direct druk op de NOK verdediging en kreeg enkele mooie kansen van onder andere Romy, Frederique en Julia maar de bal ging er helaas niet in. MD bleef het met verzorgd voetbal proberen om de NOK muur te slechten maar het wilde maar niet lukken om hier door heen te komen. Aanval na aanval volgde maar schoten van Ashley, Romy , Tracey en Sabine smoorden in de verdediging en Frederique en Julia hadden de pech dat paal en lat een doelpunt in de weg stonden. Uit enkele mooie aanvallen was MD1 vlak bij een doelpunt, maar er werd slordig met deze kansen omgegaan.

Ook NOK kwam er steeds meer uit en kreeg kansen maar de MD 1 verdediging wist dit steeds weer op te lossen en anders was er wel keepster Jelena die goed en attent stond te keepen en dan met haar verre uittrappen de voorhoede wist te bereiken. En uit een van deze uittrappen werd Julia bereikt. Zij ging goed door en wist de keeper met een mooie schuiver te passeren; 0-1. MD 1 ging na deze treffer goed door en in de 25e minuut was het linksachter Nicky die de bal van een NOK speelster afpakte en goed doorging. Nicky speelde Romy aan en deze legde de bal terug op de rechtsachter Meike, deze haalde hard uit en liet de keepster kansloos; 0-2.

Na de rust hetzelfde beeld, MD1 dat met mooie combinaties de aanval zocht, maar ondanks vele schoten op de goal werd er niet gescoord. Er werden te veel opgelegde kansen gemist, maar bij NOK stond ook een geweldige keeper op de goal die heel veel ballen tegenhield. Ook NOK kreeg nog enkele mooie kansen maar net als NOK beschikt ook MD 1 over een zeer goede keepster. De SJO girls gingen goed door en voerden de druk steeds meer op en er kwamen meer en meer kansen uit corners van Laura, maar ook met schoten uit de tweede lijn van Ashley, Sabine, Nicky, Meike en Tracey werd het doel gezocht maar de bal wilde er niet in. Ook inzetten van Julia, Romy , Frederique en Laura gingen er helaas niet in en ook Jellie kon een aantal keren het net niet vinden. In de 55e minuut was er een mooie aanval van achteruit bij MD 1. Sabine speelde Tracey aan en deze passte door op Romy, deze speelde twee verdedigsters uit en speelde daarna Ashley aan die goed doorging  en de keepster kansloos liet met een hard schot 0-3. In de resterende speeltijd kreeg MD 1 nog wel een paar mooie kansen maar gescoord werd er niet meer en MD 1 kon met de drie punten huiswaarts keren.