SJO Harlingen-Robur

HARLINGEN - Er stonden het afgelopen weekend voor de jeugdteams van de SJO Robur-Harlingen geen wedstrijden op het programma omdat alle teams op Koningsdag vrij waren. Alleen voor D2 was er een inhaalwedstrijd vastgesteld en deze werd vrijdagavond gespeeld zodat ook zij van hun Koningsdag konden genieten.

Het was de avond voor Koningsdag, de sfeer was goed en gezellig op het Balkland. De trouwe supportersmoeders hadden ieder wat meegenomen; van oranjebitter voor de volwassenen tot oranje ranja voor de kids. Om 19:00 gaf scheidsrechter Wessel het eerste fluitsignaal en de wedstrijd was los. Bolsward trapte af en gelijk werd de bal veroverd en Stijn wist al na twee minuten het net te vinden (1-0). Bolsward trapte weer af en was nog niet van de schrik bekomen en na vif minuten stond de 2-0 op het scorebord door een goal van Tom.

De vreugde was groot bij de spelers maar door de vroege voorsprong vergaten ze iets heel belangrijks, namelijk te voetballen. Bolsward was nu echt wakker en bij SJO Robur-Harlingen ging alles verkeerd. Veel balverlies, foute passes en met een snelle spits van Bolsward was dit vragen om problemen. De ene corner na de andere en het kon dan ook niet uitblijven dat Bolsward scoorde; 2-1. En niet veel later was het 2-2. Dit was de ruststand.

In de tweede helft ging hel al niet veel beter en Bolsward kwam op voorsprong na een blunder van de keeper; 2-3. Bolsward rook de overwinning scoorde 2-4. SJO Robur-Harlingen begon weer te voetballen, maar de bal wilde er niet in en het bleef dan ook 2-4 voor Bolsward. Jammer, maar vol goede moed op naar de volgende wedstrijd, op woensdag 7 mei om 19:00 uur in Sneek bij LSC.