SC Heerenveen in slotfase langs Zeerobben

HARLINGEN - Het is geen schande om je meerdere te moeten erkennen in de B1 van sc Heerenveen, maar tot een kwartier voor het einde blies de groen-witte formatie prima mee in de partij. Uiteindelijk was het verschil in individuele klasse en conditie doorslaggevend.

Tot de rust was de wedstrijd in evenwicht. Over en weer ontstonden er mogelijkheden, maar geen van beide kon de juiste richting nog vinden. Verdedigend werd de lijn van de tweede helft in Dronten voortgezet en middenveld en voorhoede zetten de Heerenveners meteen onder druk.
Na de rust nam sc Heerenveen de leiding middels  een goed uitgespeelde aanval. Daarna voorkwam nieuwkomer Theo Nota  met enkele uitstekende reddingen een grotere achterstand. Ook Zeerobben aanvalsleider Patrick Amels kwam alleen voor de keeper; zijn schot werd spectaculair tot corner verwerkt. Wel stond Patrick aan de basis van de 1-1. Met een mooie crosspass bereikte hij Justin Rienks en met een gerichte kopbal bereikte hij Daniël Kleiterp en zonder aarzeling knalde hij de bal in de touwen.

Juist in deze fase had Zeerobben wat meer rust in het spel moeten brengen, maar ze gingen mee in het tempo van de tegenstander. Aan werklust en felheid lag het beslist niet, maar toch bleek het surplus aan techniek en het beter verzorgde positiespel van sc Heerenveen de mannen van Inne Schotanus te machtig. En dat werd in de stand uitgedrukt door nog twee doelpunten. Zo verloor Zeerobben met 1-3 en kan de trainer, toch weer wat wijzer geworden, verder bouwen aan zijn elftal.

Zaterdag 17 augustus komt Zeerobben weer in actie; een oefenwedstrijd in Oudemirdum tegen NOK, dat uitkomt in de derde klasse A, aanvang 14.30 uur.