Sport

Ruime winst Robur


HARLINGEN - Het was goed toeven zondag aan de Vierkantsdijk waar Robur moest aantreden tegen het laag genoteerde Langezwaag. Met een heerlijke zonnetje erbij waren er zeven doelpunten te bewonderen.


Vanaf het eerste fluitsignaal van de heer Gerding uit Beilen was te zien dat Langezwaag een maatje te klein was voor Robur, want in de zevende minuut had Sander Zeilmaker de eerste al in het netje liggen waar een goede actie van Niels Outhuyse aan vooraf ging.

Bij vlagen liet Robur goed voetbal zien met leuke combinaties over veel schijven maar het scoren bleef de eerste helft achterwege. Drie, vier nul was normaal geweest. Langweer daarentegen had ook kansen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, vooral bij corners en vrije trappen is het houden en keren voor het doel van Peter Helvrich, je houd af en toe je hart vast.

Na een half uur spelen moest trainer Chris Douwsma zijn eerste wissel al gebruiken. Brian Zeilmaker kwam in het veld voor Chiel Faber, die kreeg weer last van zijn oude blessure, de enkel. In de eerste helft moest Douwe Kamsma redding brengen op de doellijn anders had het wel gelijk gestaan met rust.

Sander Zeilmaker had de uitgelezen kans om te scoren maar zijn kopbal trof geen doel na een voorzet op maat van Arjen Speckmann. Langezwaag bleef goed tegenstand bieden in de tweede helft, want het was nog steeds maar 1-0 en de countertjes van Langezwaag bleven gevaarlijk. Gelukkig dan eindelijk de dikverdiende tweede treffer, maar daar ging wel een foutje aan vooraf in de verdediging van Langezwaag. Niels Outhuyse profiteerde voor de volle honderd procent, maar nog geen minuut later werkte de buitenspelval niet goed achterin bij Robur en Yme Kroon kon de “aansluiter” maken 2-1.

Rene Metz kreeg maar weer eens een kaartje voor reclameren, hij was het als zo vaak weer niet eens met de leiding.
Een kwartier voor het einde stuurde Niels Outhuyse vier man het bos in en liet 3-1 noteren. En dat was het moment dat ze bij Langezwaag dachten ‘nu vinden we het wel goed’.

Toen brak het Harlinger kwartiertje aan met in de hoofdrol Sander Zeilmaker die de eindstand op 6-1 bepaalde, maar daar kreeg hij ook alle gelegenheid voor, een onvervalste hattrick. Een wat geflatteerde uitslag want het voetbal was niet van een hoog gehalte er gingen nogal wat dingetjes mis. Gelukkig profiteerde Langezwaag er niet van anders hadden we een andere uitslag gehad. Hans Brandes en Hilko Mulder kregen ook speelminuten en kwamen erin voor Arjen Speckmann en Evan van Sertima het laatste kwartier. Vorige week was voetbal beter van Robur, toen werd er verloren. Maar ook met niet al te best voetbal kun je winnen. Komende zondag naar St.-Jacob, ook een laagvlieger.

Opstelling Robur
Doel: Peter Helvrich.
Achter: Andre Alberts, Rene Metz, Marcel Tuurenhout, Arjen Speckmann. (Hans Brandes)
Midden: Chiel Faber,(Brian Zeilmaker) Bram Wijbenga, Evan van Sertima, (Hilko Mulder) Niels Outhuyse.
Voor: Douwe Kamsma en Sander Zeilmaker.


 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda