Rondom Het Vierkant

HARLINGEN - Er stonden, omdat het een inhaalronde was, dit weekend maar ?weinig wedstrijden op het programma voor de jeugd van de RKVV Robur.

Het team van F1 moest thuis spelen tegen Trynwalden F2. Robur F1 liet al direct zien wat de bedoeling was en dat was de punten thuis houden. Robur nam al snel een 1-0 voorsprong. En na nog enkele mooie kansen werd het vlak voor de rust nog 2-0. Na de ranja was het Trynwalden dat iets terugdeed en de 2-1 scoorde. Maar F1 pakte de draad weer op. Uit enkele mooie aanvallen werd niet gescoord maar een paar minuten voor tijd was het toch nog raak en met 3 -1 bleven de punten thuis.

Robur D2 moest uit naar Blauw Wit D8 en nam al snel door een doelpunt van Jari de leiding (0-1). Nadat er enkele doelpogingen van Blauw Wit door keeper Dimitri onschadelijk waren gemaakt , was het Sascha die een mooie pass op Bjorn deed en hieruit scoorde Bjorn met een volley de 0-2. Hierna dacht D2 even dat ze er al waren maar Blauw Wit scoorde de 1-2 en vlak voor rust werd het ook nog 2-2. Na de rust was het Blauw Wit dat de leiding nam (3-2), maar Fleur scoorde al snel de 3-3. Blauw Wit ging er en schepje bovenop doen en scoorde de 4-3, maar Robur gaf het niet op en het was weer Fleur die scoorde en er 4-4 van maakte. Door wat foutjes bij D2 wist Blauw Wit nog 5-4 en 6-4 te maken, waarna Tom er nog 6-5 van maakte. Hierna ging Robur nog op jacht naar de gelijkmaker maar dit lukte helaas niet meer. Jammer; een punt was dik verdiend geweest.

D1 moest thuis tegen Geel wit D1 en de Amelanders kwamen al snel door een penalty op voorsprong (0-1), maar D1 maakte al snel weer gelijk (1-1). Hierna kwam Robur op 2-1 maar nog voor de rust werd het weer gelijk (2-2). Na de rust een gelijkopgaande wedstrijd met voor beide teams kansen maar het was D1 dat de leiding nam 3-2. Nadat Robur nog enkele kansen kreeg om de score uit te bouwen was het Geel Wit dat in de slotfase de gelijkmaker scoorde; 3-3.