Rondom Het Vierkant

HARLINGEN - Onder ideale voetbal-omstandigheden kwamen afgelopen zaterdag weer diverse teams van de RKVV Robur in actie.

De jongens en meisjes van F3 blijven het als nieuwkomers erg goed doen . Er moest deze keer uit worden gespeeld en Stiens F 6 was de tegenstander. F3 begon goed en na al een paar kansen was het in de 7e minuut Jaimy die de 0-1 scoorde. F3 ging goed door en scoorde in de 11e minuut via Balint de 0-2 en in de 14e minuut maakte Daan er 0-3 van. Robur F3 bleef goed samenspelen en in de 18e en 19e minuut scoorde Jaimy de 0-4 en de 0-5.
Na de ranja ging F3 door met scoren en twee minuten na de rust was het 0-6 door Balint. In de 26e en 28e minuut van de wedstrijd scoorde Jaimy twee keer op een rijd en was het 0-8. Nadat ook Stiens enkele keren gevaarlijk werd, was het na 10 minuten in de tweede helft 0-9 door Balint. Maar nog was de koek niet op voor F3 , want 6 minuten voor tijd scoorde Jaimy de 0-10. Door deze overwinning blijft F3 goed bovenin meedoen.

F2 moest thuis tegen een oude bekende en dit was Arum/Stormvogels F1, een ploeg waar F2 altijd moeite mee heeft. F2 begon vol goede moed, maar Arum/Stormvogels F1 scoorde de 0-1. Hierna kregen beide ploegen wat kansen maar gescoord werd er niet meer voor de rust. Na de ranja gingen beide teams op zoek naar een doelpunt en het was uit een mooie combinatie tussen Jort en Milan , Jort die de 1-1 scoorde. Beide ploegen zochten de aanval hierna maar Robur had geen geluk in de afwerking, Arum/Stormvogels F1 had dit wel en wist uit te lopen naar 1-4. Jammer voor de uitslag, maar er werd als team heel goed gespeeld deze wedstrijd.

Robur F1 moest uit naar Blauw Wit F3 en liep hier voor het eerst na een jaar competitievoetbal (eerst als F2) tegen een ietwat geflatteerde nederlaag op. In het begin was F1 de meest aanvallende ploeg maar het scoren lukte niet. Blauw Wit werd ook wat feller hierna en begon de duels te winnen en scoorde verrassend de 0-1 in de 15e minuut. En binnen 5 minuten was het zelfs 0-3. Na de rust werd F1 wat feller en kwamen er kansen voor Thijmen, Jasper en Ronin en deze scoorde de 1 -3. F1 ging door en kreeg hoop op een gelijkspel, maar een slecht moment betekende 1-4 en hierna scoorden de gasten ook nog 1-5. Er is nog niets verloren voor F1 , want er moeten nog wedstrijden genoeg worden gespeeld.

Het E1 team moest uit naar Rood Geel. Het was mooi weer en E1 had er zin in en begon direct met aanvallen. Maar het was Rood Geel dat de score opende, 1-0. Robur E1 ging goed door en het was Jens die al snel de 1-1 scoorde. Na de rust kwam E1 met enkele mooie aanvallen en goed combinatievoetbal, maar het was weer Rood Geel dat scoorde; 2-1. Robur ging op jacht naar de gelijkmaker en uit een scrimmage voor het doel van Rood Geel scoorde E1 de gelijkmaker, maar of het nu Martijn , Jens of Robin was die het laatste tikje gaf, weten we nu nog niet, maar dat het 2-2 werd was wel zeker. Robur E1 rook dat er meer in zat en ging op jacht naar nog een treffer, maar deze wilde er niet in en dus pakte E1 het eerste punt in de voorjaarsreeks.

D2 moest uit naar Mulier D2 en omdat er enkele personele problemen waren bij de jongens D, wilden de meisjes Tjarda, Natalja en Fleur wel even bijspringen. Mulier begon met aanvallen en Robur antwoordde met gevaarlijke counters. Uit een aanval vanaf de eigen helft scoorde Mulier de 1-0, maar de gelijkmaker viel al snel toen Tjarda uit een mooie Robur-aanval scoorde. Het was Mulier dat nog voor de rust 2-1 scoorde. Na de rust kreeg D2 enkele mooie kansen, maar dit leverde geen goals op. En als jezelf niet scoort doet de tegenstander het vaak wel en vlak voor tijd werd het dan ook nog 3-1.

Robur MD1 moest uit naar St. Anna MD1 en keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Maar de meisjes herpakten zich snel en kregen ook kansen en in de 10e minuut onderschepte Ashley een aanval en ze speelde Sascha aan en zij tikte de bal door op Tracey en die schoot de bal naar Laura. Deze passte op Romy en Romy ging alleen op de keeper af en scoorde; 1-1. Hierna werd het een leuke open wedstrijd met voor beide kansen, maar helaas voor Robur scoorde St. Anna de 2-1.
Na de rust drong MD1 aan en ook St. Anna werd gevaarlijk , maar de achterhoede met Frederique , Ashley en Sabine stond goed te verdedigen en anders was er steeds weer Marissa die weer goed stond te keepen. Na enkele kansen leek Tracey de gelijkmaker te scoren maar de bal ging er via de binnenkant van de paal weer uit de goal. Maar MD1 scoorde de verdiende gelijkmaker toen uit een corner van Ashley Sascha vanaf zeker 20 meter de bal in de kruising schoot; 2- 2. Robur leek een dik verdiend punt te pakken, maar uit een counter scoorde St. Anna vlak voor het eindssignaal de 3-2. Jammer meisjes maar zeer goed gespeeld.

Het D1 team heeft de smaak te pakken want er werd nu met 1-0 van koploper AVC D1 gewonnen. De wedstrijden van MC1 en Robur/Harlingen B1 werden uitgesteld.