Sport

Roei Elfstedentocht voor Serious Request

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Een team van ongeveer dertig enthousiaste sloeproeiers, waaronder het Harlinger team KannietHe&en, gaat in december de offici?le elfstedenroute roeien. In een sloep, in vier dagen. Dat is geen kleinigheid, net als het doel: 25.000 euro voor Serious Request, de actie van 3FM en het Rode Kruis. De roeiers zijn op zoek naar sponsoren.

De roeiers van KannietHe&en hebben de handen ineen geslagen met team Vletterlieden uit IJmuiden en team Tunus uit Deinum. Van 21 december tot en met 24 december roeien ze de officiële elfstedenroute.

Zondag 22 decemer roeien ze van Stavoren naar Harlingen (55 km) en de verwachte aankomst in Harlingen, bij Trebol, is rond 17.00 uur. Maandagmorgen vertrekken de roeiers om 7.00 uur naar Dokkum. Ze gaan ook klunen en finishen een dag voor kerst tegen 14.00 uur bij de Prinsentuin, dichtbij het Glazen Huis, om daar het bijeengebrachte geld te overhandigen.

Onderweg wordt er, onder begeleiding van een dweilorkest, geld ingezameld en de roeiers zijn ook nu al op zoek naar mensen en bedrijven die de roei-actie willen steunen. Dat kan financieel, maar ook producten of diensten die geveild kunnen worden, zijn welkom. En de roeiers staan open voor andere ideeën. Ze zijn te bereiken via Facebook (www.facebook.com/RoeiElfstedentocht) en elfstedentochtroeien@hotmail.com.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda