Robur wint met 7-2 van Aengwirden

HARLINGEN - Het was afgelopen zondagmiddag genieten aan de Vierkantsdijk. Veel doelpunten en schitterend voetbal van Robur. Aengwirden was de tegenstander en dat was geen kleine jongen, want ze hadden een paar weken geleden van koploper Black Boys gewonnen. Maar Robur beleefde een bliksemstart met in de derde minuut al een doelpunt van Niels Outhuyse, die de bal onderschepte na slecht uitverdedigen van Aengwirden.

Robur hanteerde een hoog tempo en daar had Aengwirden het moeilijk mee, want in de vijfde minuut was het al weer raak. Een aanval over veel schijven langs de linkerkant, werd uiteindelijk voorgetrokken door Niels Outhuyse en voor het doel stond Sander Zeilmaker om het met een kopbal af te maken; 2-0, een luxe na vijf minuten.

Robur bleef goed voetballen met een hoog tempo. Aengwirden werd in de beginfase helemaal dolgedraaid en twee minuten later stond de derde al op het scorebord. Een voorzet vanaf de rechterkant werd wederom door Sander Zeilmaker in het netje gekopt. Aengwirden was nog niet wakker want in de achttiende minuut schoof Hans Brandes de vierde achter keeper Silke Dijkstra van Aengwirden, na een strakke voorzet van Niels Outhuyse.

Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar in de vijfde klasse weet je het nooit. Trainer Chris Douwsma liep te genieten langs de lijn van het vertoonde spel van Robur. Robur bleef maar doorgaan met mooie spelpatronen en goede loopacties zonder bal en dat het ook wel eens een keer fout kan gaan, ondervond Peter Helvrich toen hij een keer kordaat op moest treden, maar hij hield z’n doel schoon.

Na 25 minuten spelen stond het publiek langs de lijn weer te juichen. Een steekballetje van Niels Outhuyse op Sander Zeilmaker werd door Sander heerlijk afgemaakt; 5-0. Vlak voor rust was Aengwirden in staat om iets terug te doen, maar dat lag ook een beetje aan Robur dat de teugels wat liet vieren. Niek van der Laan bepaalde de ruststand op 5-1 nadat hij zich goed had vrijgespeeld binnen de zestien.

Robur begin ongewijzigd aan de tweede helft. Wel een beetje slap, maar Aengwirden kon er niet van profiteren. Scheidsrechter Bootsma uit Witmarsum had een makkie deze middag, al kwam Dennis Warringa van Aengwirden wel in aanmerking voor een geel kaartje maar de scheids hield de kaart op zak. Nadat Niels Outhuyse in de beginfase van de tweede helft de paal had geraakt was het in de 53e minuut wel raak na een een-tweetje met Sander Zeilmaker. Niels scoorde beheerst de 6-1.

De goed spelende Hans Brandes, die weer een doelpuntje had meegepikt, werd vervangen door Sipke Bootsma en deze ging aan de linkerkant spelen. Twintig minuten voor einde wedstrijd maakte Ronnie Warringa de tweede voor Aengwirden maar daar was wel een vrije trap voor nodig; de achterhoede van Robur kon de bal niet goed wegwerken. Met nog een kwartier te spelen kabbelde de wedstrijd naar z’n einde. Evan van Sertima had nog een kans en Sipke Bootsma kopte net over anders, was de einduitslag nog hoger geweest. Maar de definitieve eindstand bepaalde Niels Outhuyse; een combinatie met Sander Zeilmaker werd keurig afgerond en de eindstand was 7-2.

Komende zondag weer een thuiswedstrijd, tegen Bakhuizen, aanvang 14.00 uur.