Robur uiteindelijk naar moeizame zege

HARLINGEN - Afgelopen weekend speelde robur de tweede thuiswedstrijd op rij. Vorig week was Black Boys een maatje te groot. Zondag moest Blauwhuis een te nemen horde zijn. Beide ploegen hadden in de eerste twee duels ??n keer gewonnen en ??n keer verloren. Voor beide ploegen zaak om punten te halen om aan te haken bij de bovenste ploegen.

Robur startte in de basis met Peter Helvrich, Rene Metz, Marcel Tuurenhout, Andre Alberts, Bram Wijbenga, Douwe Kamsma, Chiel Faber, Marco Zeilmaker, Hans Brandes, Niels Outhuijse en Sander Zeilmaker. Robur nam vanaf het begin het initiatief en Blauwhuis beperkte zich tot tegen houden.  Na 5 minuten had Robur al voor kunnen staan, een prachtige uittrap van Peter, bereikte Niels, die met een boogbal de keeper probeerde te verschalken. Helaas ging de bal via de lat over. Marcel en Rene waren uit de verdediging veelvuldig aan de bal en verzorden de opbouw. Voetballend probeert Robur stappen te maken en dat was in de eerste helft goed te zien. Toch was het Blauwhuis dat na een een aantal pogingen van Robur tegen de verhouding de leiding nam.

Een tweede corner op rij werd niet goed verdedigd, waardoor de Blauwhuis middenvelder vrij binnen kon koppen. Robur ging niet bij de pakken neerzitten en bleef het positiespel doorzetten. De aanvallers kregen veelvuldig de bal en ook de backs Bram en Andre konden veel opkomen. Kansen kwamen er veel Sander en Marco waren dicht bij een treffer, maar de scherpte in de afwerking ontbrak nog. Douwe brak de ban. Via een 1-2 met Sander, was hij het laatste station en de doelpuntenmaker. Robur putte vertrouwen en ging door. Even later een voorzet van links. Douwe weer in scoringspositie en ja hoor 2-1 voor Robur. Niels, Marco en Sander hadden de kans om de score uit te breiden, maar een goal bleef uit. Chiel en Hans lieten zich goed zien op het middenveld. Blauwhuis probeerde op de counter toe te slaan, maar ook de doelpogingen van de bezoekers waren weinig gevaarlijk.

Na rust speelde Robur een stuk minder. De snelheid was uit het spel en de Blauwhuis werd hier door sterker. Ze roken dat er wat te halen zou vallen vandaag. De bezoekers zetten een stapje bij en dat leidde tot gevaar. Robur moest hard werken om overeind te blijven. Maar wat het publiek al zag  aan komen gebeurde ook. Assistent Sven Helvrich consta-teerde geen buitenspel en Blauwhuis kon met twee man op keeper Peter af. De bezoekers speelden dit goed uit 2-2. Robur was de draad wat kwijt en ging over op geluksvoetbal. Snel de aanval zoeken op de inmiddels 3 spitsen. Robur nam geen genoegen met een punt. Blauwhuis had veel overtredingen nodig om op de been te blijven. Robur ging er voor, maar het was met hangen en wurgen. Een mooie een twee tussen Sander en Niels had meer verdiend. De afwer-king bleef echter slordig. Toch kreeg Robur de kans om weer op voorsprong te komen. Niels werd na een licht vergrijp neergelegd binnen de lijnen. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Sander deed zijn ding en schoot hard raak.

Blauwhuis leek even eerder al op voorsprong te komen, maar door buitenspel ging dit niet door. Nieky Dekker en Sipke Bootsma kwamen in het veld in de tweede helft en vielen nuttig in. Uiteindelijk wist Robur toch de overwinning binnen te slepen.Robur had in de uitstekende eerste helft de score moeten uitbreiden, maar door dit te verzuimen werd het een moeiza-me en zware tweede helft. Door de overwinning staat Robur op gedeelde 3e plaats. Black Boys verloor verrassend van Bolsward. Robur gaat volgende week naar de nieuwe koploper Bolsward.