Voetbal

Robur uit naar Oldeboorn

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na de mooie, ruime en dik verdiende overwinning op AW staat er voor Robur zondag aanstaande een moeilijke uitwedstrijd tegen Oldeboorn op het programma. Dit is altijd een lastige wedstrijd voor Robur. Oldeboorn is fysiek sterk, schuwt geen duel en hanteert vaak de lange, hoge bal.

Robur moet het meer hebben van het voetballen. Robur en Oldeboorn hebben veel duels uitgevochten, soms ook letterlijk. Op de ranglijst heeft Robur tien punten voorsprong op deze tegenstander, maar dat is geen garantie voor een overwinning. Juist tegen Robur laadt deze ploeg zich vaak op en de Oldeboorn staat er vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Robur zal dus meteen bij de les moeten zijn. Bovendien kunnen de Harlingers geen moment verzaken en ze moeten vooral de duels durven aangaan. Robur zal voetballend deze tegenstander moeten bestrijden, het moeten zoeken in de combinatie, vooral als team opereren en er net als de tegenstander voor meer dan honderd procent voor moeten gaan.
Robur staat op een mooie derde plaats op de ranglijst. Bij winst blijft men daar of kan misschien een plaatsje hoger komen want Black Boys heet RES als tegenstander. Als RES wint, blijft die ploeg ook bovenin meedraaien. Kortom, een belangrijke uitwedstrijd voor Robur, waarvan de spelers zich wel bewust moeten en zullen zijn. Welke spelers in de basis staan en meegaan naar Oldeboorn zal trainer Chris Douwsma vrijdag wel bekendmaken. We hopen op winst van de geelhemden.

Programma 5e klasse A
Zondag 3 november
Langweer - Bakhuizen 2
RES - Black Boys 3
Oldeboorn - Robur 2
AW - sc Bolsward 2
St. Jacob - Langezwaag 1
Blauwhuis - Aengwirden 1

Programma rkvv Robur
Zondag 3 november
14.00 Oldeboorn 1 - Robur 1
10.00 De Walde 2 - Robur 3
12.00 sc Franeker 3 - Robur 4

Maandag 4 november
20.00 Robur VR1 - Zeerobben VR1

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda