Robur uit de beker

HARLINGEN - Afgelopen donderdagavond is er gespeeld tegen St.Jacob en zondag de laatste bekerwedstrijd tegen Zwaagwesteinde. Donderdag tegen St. Jacob was een belabbert slechte wedstrijd van beide kanten, zowel Robur als de tegenstander bakten er niet veel van.

Bij Robur ontbraken er nogal wat en ook moest Rene Metz na vijf minuten spelen het veld al verlaten met een hamstring blessure, Chiel Faber was z’n vervanger. De twee doelpunten, een van Robur en een van St. Jacob waren de hoogtepunten van negentig minuten niet best voetbal. Doelpuntenmaker aan
Roburzijde was Patrick Dijkstra, die was ingevallen voor Brian Zeilmaker, de reservekeeper. En aan St Jacobzijde was het Andreis Jensma, die Peter Helvrich verschalkte. Afgelopen zondag de laatste bekerwedstrijd tegen Zwaagwesteinde, die hadden de twee  doorgaande wedstrijden al gewonnen van DTD en ST. Jacob dus die bekeren verder, de wedstrijd tegen Robur had dus eigenlijk niets meer om hakken. Dat kwam voor Robur wel goed uit zo na de visserijdagen, geblesseerden en niet aanwezigen. Zwaagwesteinde een leuke jonge ploeg, fysiek sterk en met veel snelheid in de ploeg. Direct na het eerste fluitsignaal was al duidelijk dat Robur een zware middag zou krijgen. Ze kwamen niet veel aan de bal en als ze de bal hadden waren ze hem ook snel weer kwijt. De tegenstander was iets fanatieker en het tempo lag hoger.

Na tien minuten was de eerste treffer te bewonderen voor Zwaagwesdteinde, een diepe pass op Tjalling van de Galien, liep uit de rug van Bram Wijbenga, die oog in oog kwam te staan met Patrick Dijkstra en beheerst scoorde 0-1. Tien minuten later was het al weer raak, de goed spelende Murat Sahinturk op het middenveld gaf een splijtende pass op Jan Eisma en die faalde niet, 0-2. Robur zat in een half uurtje toen het niets had in te brengen tegen Zwaagwesteinde, want vijf minuten later was het alweer raak, weer Sahinturk die nu Johannes van de Galien alleen voor Patrick zette en de stand op 0-3 bepaalde. Een paar minuten later was de vierde ook in de maak, Marcel Tuurenhout kon niet voorkomen dat Frank Kloosterman de vierde voor Zwaagwesteinde op het scorebord zette. Vlak voor rust kreeg Robur een penalty te nemen, Sander Zeilmaker werd binnen de zestien onderuit gehaald, Sander scoorde zelf de 1-4. Na rust vond Zwaagwesteinde het wel goed en wisselde wat, ook aan Robur zijde werd gewisseld. Nicky Dekker kwam erin voor Andre Alberts en Brian Zeilmaker voor Sipke Bootsma. Na een foute uittrap van Patrick Dijkstra, die de bal inleverde bij de tegenstander, kon Lieuwe de Roos de 1-5 noteren.

Vijf minuten voor einde wedstrijd bepaalde Tjalling van de Galien de eindstand op 1-6 een heerlijk lobje over Patrick Dijkstra heen die uit z’n doel was gekomen. Komende zaterdag begin van de kompetitie, hopende dat het dan beter gaat en dat Robur met een compleet elftal aan de start begint. Het waren
drie zeer leerzame bekerwedstrijden voor trainer Chris Douwsma die komende week zal gaan kijken met wat voor opstelling Robur komende zondag start.