Voetbal

Robur speelt thuis tegen St. Jacob

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor Robur staat er zondag weer een wedstrijd op het programma die qua stand op de ranglijst niet al te moeilijk moet zijn. Echter in realiteit zijn dit vaak moeilijke wedstrijden, waarvan de wedstrijd van afgelopen zondag een voorbeeld was.

Robur voetbalde beter dan de tegenstander, maar miste vele kansen en dan krijg je het moeilijk tegen zo’n ploeg. Robur doet nog steeds mee in deze competitie; zowel op de ranglijst als in de tweede periode staat Robur er goed voor. Zondag dus weer tegen een bekende en lastige ploeg nog getraind door Kerst Heida. Hij zal zijn ploeg wel weten te motiveren.

Maar Robur weet genoeg van deze tegenstander en als ze zoveel kansen creëren als tegen Langezwaag en ze de bal er dan ook in schieten, moeten de drie punten in Harlingen kunnen blijven. Welke spelers dat moeten doen zal voor trainer Chris Douwsma en de supporters wel weer een verrassing zijn. Robur moet in staat zijn met het voetbal dat ze spelen de tegenstander te verslaan. Tegen Langezwaag leek het op onderschatting van de tegenstander, zo van ‘och dat winnen we wel even’. Van die onderschatting zal zondag geen sprake zijn gezien de wedstrijden in het verleden. Bij winst blijft Robur meedoen.

De concurrentie heeft op papier geen al te moeilijke wedstrijden en zal geen fout maken, dus kan Robur zich geen misstap veroorloven. Robur hoopt weer op steun van de trouwe supporters. De competitie nadert zo langzamerhand de eindfase en de spanning is er nog volop. Geen enkele ploeg bovenin staat ver van elkaar verwijderd, dus alles is nog mogelijk. Met de huidige selectie moet Robur in staat zijn deze wedstrijd positief af te sluiten en de drie punten aan het totaal toevoegen.

Programma 5e klasse A zondag 23 maart
Robur - St. Jacob 1
Black Boys - AVV 1
Bakhuizen - Oldeboorn 2
Aengwirden - RES 2
Langweer - Blauwhuis 3
sc Bolsward - Langezwaag 1

Programma rkvv Robur
Zaterdag 22 maart
14.00 Robur VR 1 - Arum VR 1
Zondag 23 maart
14.00 Robur 1 - St. Jacob 1
11.00 Robur 3 - Zwaagwesteinde 2
10.00 Robur 4 - GAVC 4

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda