Voetbal

Robur speelt thuis tegen RES uit Bolsward

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na de zeperd van afgelopen zondag uit bij Oldeboorn, moet Robur zich revancheren, thuis tegen concurrent RES. Door de nederlaag van Robur en de verrassende winst van RES op Black Boys staan de Bolswarders nu boven Robur op de derde plaats.

Zo slecht als er werd gespeeld tegen Oldeboorn, is hopelijk eenmalig. Er klopte dan ook werkelijk niets, allemaal foute passes, weinig beleving, geklopt op snelheid en inzet en noem maar op. Je kunt met zijn allen een off-day hebben, maar niet zo erg als zondag. Sommige spelers moeten maar eens in de spiegel kijken.
Zondag staat een topper op het programma. RES komt op bezoek en die doen het momenteel erg goed. Wil Robur bovenaan mee blijven doen, dan zal RES verslagen moeten worden. Dit zal moeten gebeuren met wilskracht, inzet die meer dan honderd procent is. Misschien is het voor enkele spelers ook goed dat ze op zaterdag beseffen dat ze zondag moeten spelen.

Robur kan qua voetbal best meedoen in deze klasse. Maar met voetbal alleen kom je er niet. In deze klasse komt het ook aan op inzet, duels uitvechten en winnen en niet denken van ‘het komt wel goed’. Het is aan trainer Chris Douwsma om de zaken weer op de rails te krijgen voor zondag. Het meespelen van René Metz is zeer twijfelachtig en hij zal dan ook node gemist worden in de achterhoede. Toch moet het niet van één man afhangen; er zullen anderen moeten opstaan om de kar te trekken. De Robur-aanghang hoopt zondag op een zeer gemotiveerd Robur dat laat zien dat de wedstrijd tegen Oldeboorn een grote vergissing was.

Programma 5e klasse A
Zondag 10 november
Bakhuizen - Aengwirden 1
St.Jacob - Blauwhuis 3
Langweer - AVV 2
sc Bolsward - Oldeboorn 3
Robur - RES 1
Black Boys - Langweer 1

Programmark vv Robur
Zaterdag 9 november
11.00 Robur VR 1 - Hielpen VR 1

Zondag 10 november
14.00 Robur 1 - RES 1
12.00 Robur 3 - Terschelling 2
10.00 Robur 4 – Sparta ’59 2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda