Voetbal

Robur ontvangt Oldeboorn

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na een weekje rust en het doorgaan van de fusie tussen Robur en Harlingen, is het nu weer tijd voor voetbal. Robur heeft een lastige thuiswedstrijd op het programma staan. Op bezoek komt Oldeboorn en dat is zolang beide ploegen tegen elkaar voetballen elke keer een moeilijke wedstrijd voor Robur.

Of het gaat heel gemakkelijk en Robur wint duidelijk, of het gaat moeilijk en dan krijgen de Harlingers dik aan hun broek. De uitwedstrijd was daar een voorbeeld van, 8-1. Deze schande willen de Roburspelers natuurlijk uitwissen en de drie punten terugpakken.

Gemakkelijk zal dat niet gaan. Robur speelt nu echter beter dan destijds, maar zal het zeker moeten doen zonder laatste man René Metz. Hij kreeg zijn vierde gele kaart en is geschorst. Verder is er de blessure van Sander Zeilmaker. Welke spelers zondag bij de selectie zijn, zien we dan. Er staan altijd wel elf in het veld, maar mooi zou het zijn om in de sterkste formatie aan te treden.
Uit was elke kans voor Oldeboorn een doelpunt; dat moet nu dus maar andersom. Robur doet nog steeds bovenaan mee en twee van de concurrenten spelen tegen elkaar; Black Boys en RES. Daar worden door wie dan ook punten verloren en bij winst op Oldeboorn doet Robur dus goede zaken. Het lijkt zondag echt voetbalweer te worden en daarom rekenen de spelers op veel steun van de ruim aanwezige supporters. Ook alle jeugd begint weer te voetballen aanstaande zaterdag.

Programma 5e klasse A
Zondag 9 maart
Robur - Oldeboorn 1
Black Boys - RES 3
Bakhuizen - Langweer 1
Aengwirden - Blauwhuis 1
Langezwaag - St. Jacob 3
sc Bolsward - AVV 1

Programma rkvv Robur
Zaterdag 8 maart
11.00 Harlingen VR 1 - Robur VR 1

Programma jeugd: zie programma SJO Robur/Harlingen
Zondag 9 maart
14.00 Robur 1 - Oldeboorn 1
11.00 Robur 3 - De Walde 2
10.00 Robur 4 - sc Franeker 3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda