Sport

Robur ontvangt Langezwaag


HARLINGEN - Aanstaande zondag komt Langezwaag op bezoek bij Robur. In het verleden troffen beide ploegen elkaar nog wel eens in competitieverband, maar dat is al een hele tijd terug. Langezwaag heeft 3 punten behaald uit de eerste 3 wedstrijden. Het versloeg Aengwirden met 2-1, maar verloor vervolgens fors van Bakhuizen (6-3) en Black Boys (2-7). Robur won van Bakhuizen en Blauwhuis, maar verloor van de kampioenskandidaten Black Boys en Bolsward.


Afgelopen zondag had er wel een gelijkspel ingezeten en misschien wel meer als Robur op het juiste moment had toegeslagen. Dit gebeurde niet en in de slotfase wist Bolsward toch nog twee keer te scoren. Jammer, want Robur heeft nu al een achterstand opgelopen. Het is dus zaak om de komende wedstrijden winnend af te sluiten. Dit moet kunnen lukken, want Langezwaag lijkt op voorhand een te kloppen ploeg. Van deze ploeg is weinig bekend. Wel hebben ze veel tegendoelpunten, dus de spitsen van Robur kunnen aan de bak.

Bij Robur is het veldspel dit seizoen goed verzorgd. Van achteruit wordt goed opgebouwd om zo de spitsen en de middenvelders aan te spelen. Er worden alleen nog te veel fouten gemaakt in de passing. Deze fouten zullen eruit moeten en dan kan Robur zeker meedraaien in de (sub)top. Zondag lijkt de selectie van trainer Chris Douwsma en leider Jelle Helvrich redelijk compleet. Alleen Tetze Helvrich is geblesseerd en Marco Zeilmaker is afwezig. Het wordt dringen in de basis en trainer Douwsma zal keuzes moeten maken. Robur zal graag de drie punten willen pakken. Als de spelers goed bij de les zijn en de juiste inzet tonen, dan moet dit mogelijk zijn.
 

Programma en prognose 5e klasse A
Black Boys    - St. Jacob        1
Bakhuizen    - AVV            1
Aengwirden    - Oldeboorn        3
Langweer    - RES            2
Bolsward    - Blauwhuis        1
Robur        - Langezwaag        1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda