Robur naar St.-Jacob

HARLINGEN - Aanstaande zondag gaat Robur op bezoek bij St. Jacob. Een bekende tegenstander: in de bekercompetitie aan het begin van het seizoen troffen beide ploegen elkaar ook al en toen werd het een 1-1 gelijkspel. Het was toen van Roburzijde een barslechte wedstrijd.

Robur is dus gewaarschuwd. St.-Jacob heeft uit vier wedstrijden 4 punten behaald en staat onderin de middenmoot. Robur staat, na de ruime overwinning van vorige week tegen Langezwaag, op de derde plaats met 9 punten uit vijf wedstrijden.

Afgelopen zondag wist Robur ruim te winnen van Langezwaag. In de eerste helft werd goed gevoetbald. Toch werd verzuimd de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. In het eerste gedeelte van de 2e helft voetbalde Robur vooral tegen zichzelf en werd het zelf nog enigszins spannend. Gelukkig had Niels Outhuijse het vizier wel op scherp staan en wist hij het duel te beslissen door twee keer te scoren. In het laatste kwartier werkte topscorer Sander Zeilmaker aan zijn zelfvertrouwen door in korte tijd drie keer te scoren.

Robur heeft moeite om zulke wedstrijden vroegtijdig te beslissen. Te veel kansen worden gemist. Tegen St. Jacob wordt het ook belangrijk om de kansen te benutten. Robur heeft meer kwaliteit, maar zal wel de juiste inzet moeten tonen. Want dat doet St.-Jacob zeker. Aardig detail is dat St.-Jacob sinds dit seizoen onder leiding staat van oud Robur-speler Kerst Heida.

De selectie lijkt, op de geblesseerde Tetze Helvrich en de afwezige Hilko Mulder na, compleet te zijn. Benieuwd met welk elftal trainer Douwsma aan de wedstrijd zal beginnen. Robur is eigenlijk aan haar stand verplicht om zondag een overwinning te behalen, maar dat het zeker niet gemakkelijk zal gaan, is ook wel duidelijk.