Voetbal

Robur knullig onderuit

Door Jeroen Pietersma
KUINRE - Het was koud in Kuinre afgelopen paaszondag, ongezellig en de scheidsrechter had zich ook nog drie kwartier verslapen, dus de voorbereiding en de warming-up waren onder de maat. De eerste tien minuten van Robur waren van een behoorlijk niveau maar daarna stortte het helemaal in mekaar, niemand was in zijn nor-male doen. Kuinre nam het heft in handen en Robur had niets meer in te brengen.

Robert Jan Bouma opende de score voor Kuinre, de achterhoede was even niet aanwezig em het stond 1-0. Na twintig minuten een vrije trap voor Kuinre, net buiten de zestien meter. De verdediging lette niet op en de bal werd snel genomen en Wim Poppe van Kuinre kon het steekballetje eenvoudig binnen tikken; 2-0. Robur stond erbij en keek er naar.

Robur voetbalde als een krant, niets lukte, passes kwamen niet aan en er was helemaal geen beleving. Na een half uur spelen vergrootte Kuinre de score; een vrije trap van ongeveer dertig meter, van Wim Poppe, werd van richting veranderd en keeper Peter Helvrich was kansloos, de 3-0 was een feit. Niet dat Kuinre zo goed was, maar Robur was niet bij de les.

Begin tweede helft had je het gevoel van ‘het komt nog wel goed’. Robur had twee keer gewisseld, Rene Metz en Jeroen Kuper kwamen erin voor Marcel Tuurenhout en Brian Zeilmaker. Robur drong aan maar de vroege treffer begin tweede helft wilde maar niet vallen - je moet dan ook het beetje geluk hebben dat de bal een keer goed valt.
Achterin bij Robur ging men met vuur spelen door mee naar voren te gaan maar dat resulteerde in een paar counters van de snelle voorhoedespelers van Kuinre maar Peter Helvrich kon er een paar pareren. Afstandschoten van Douwe Kamsma en Arjen Speckmann gingen net over of naast, het doelpunt voor Robur viel maar niet.
Trainer Febo Roosenburg bracht Tetze Helvrich binnen de lijnen voor Hilko Mulder, maar die kon de bakens ook niet verzetten. En of het nog niet genoeg was, moest Robur ook nog verder met tien man; Douwe Kamsma kon niet verder vanwege een blessure, Robur had al drie keer gewisseld.

En als zo vaak: maak je ze zelf niet, dan doet de tegenstander het wel. Robert Jan Bouma bracht Kuinre in veilige haven en liet de 4-0 noteren na weer een snel uitgevoerde counter. Bij Robur lag het helemaal open achterin en voor de statistieken werd het 5-0. Wederom Robert Jan Bouma die de eindstand op 5-0 bepaalde.
Een wedstrijd om snel te vergeten. Komende zondag tegen Kraggenburg aan de Vierkantsdijk, dan hopen we maar dat de drie punten in Harlingen blijven want dan doet Robur weer mee voor de periodetitel. Maar dan moeten de elf van trainer Febe Roosenburg wel met een andere instelling binnen de lijnen staan.

|Doorsturen

BuienradarAgenda