Sport

Robur klopt St.-Jacob


SINT-JACOB - Afgelopen zondag stond voor de RKVV Robur de uitwedstrijd tegen St. Jacob op het programma. Onder lastige weersomstandigheden en op een moeilijk bespeelbaar veld werd om exact 14.00 uur afgetrapt.

Robur begon uitstekend aan de wedstrijd want binnen een minuut openden zij de score al. Arjan Speckmann gaf voor op Sander Zeilmaker. Sander verlengde met het hoofd op Evan van Sertima, die de bal keurig met de buitenkant van de schoen in de rechter bovenhoek liet verdwijnen. Even later was het wederom Sander Zeilmaker die gevaar stichtte voor het doel van St. Jacob. Na een goede actie miste zijn afstandsschot echter net de kruising. Na de goede openingsfase werd Robur wat slordig, hetgeen resulteerde in een kopkans voor St. Jacob. De spits was echter niet in staat deze mogelijkheid te verzilveren. Kort hierna moest doelman Helvrich handelend optreden. Een te korte terugspeelbal van een Robur verdediger zette een speler voor St. Jacob alleen voor het doel maar Peter redde uitstekend. Nog steeds was Robur niet wakker geschud en bleef slordig voetballen. Dit resulteerde na een half uur spelen dan ook in de gelijkmaker. Gelukkig wisten de Harlingers zich te herpakken en zorgde Sander Zeilmaker even later voor de 1-2. Een mooie actie aan de rechterkant van het veld wist hij met een bekeken schot te promoveren tot een knap doelpunt. Uiteindelijk bepaalde Evan van Sertima de ruststand op 1-3 door vlak voor de pauze zijn tweede doelpunt te maken.

Na de thee kwam Robur niet zo goed uit de startblokken. In de eerste minuut na de pauze liet de scheidsrechter, na een foutieve inworp van St. Jacob, doorspelen. Dit verraste de Robur defensie dusdanig dat de tweede treffer van St. Jacob een feit was. Robur ging echter niet bij de pakken neer zitten en wist vrij vlot hierna voor de vierde maal te scoren. Niels Outhuyse brak door aan de linkerkant van het veld en leverde een puntgave voorzet af op Sander Zeilmaker. Sander kopte de bal welgemikt in de rechter bovenhoek. Hierna lag het initiatief eigenlijk volledig bij Robur. Het spel werd beter wat resulteerde in een hand vol prima kansen. Helaas werd er niet meer gescoord. Achterin werd daarentegen geen enkele kans meer weggegeven zodat de overwinning uiteindelijk vrij eenvoudig naar de Harlingers ging.

Opstelling Robur: 1. Peter Helvrich, 2. André Alberts, 3. René Metz, 4. Bram Wijbenga,
5. Evan van Sertima (14. Hans Brandes), 6. Chiel Faber, 7. Arjen Speckmann, 8. Sander Zeilmaker, 9. Sipke Bootsma (12. Brian Zeilmaker), 10. Niels Outhuyse, 11. Douwe Kamsma   

|Doorsturen

Buienradar



Agenda