Voetbal

Robur helpt meisjesteam in Kenia

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Enige tijd geleden kwam de Harlinger huisarts Hein Post Uiterweer bij de plaatselijke voetbalclubs met het verzoek om goede gebruikte voetbalspullen te doneren voor een meisjesvoetbalteam in Kenia. Bij de ?Vihiga Girls? was grote behoefte aan voetbalschoenen en wedstrijdkleding. Robur heeft een inzameling gehouden voor voetbalschoenen en in de kledingkasten lag nog wat goede wedstrijdkleding.

Ook werd er door rkvv Robur nog een net met wedstrijdballen voor deze meisjes beschikbaar gesteld. Eind februari reisden de heer en mevrouw Post Uiterweer met de tassen met kleding en ballen af naar Kenia, waar zij deze spullen op het trainingscomplex van de Vihiga Girls hebben overhandigd. De vreugde bij deze meisjes was enorm toen zij de tassen open maakten en hier hun nieuwe outfit uit kwam.

Deze werd natuurlijk onmiddellijk aangetrokken en ook werden er meteen elftalfoto’s gemaakt en daarna  werd er meteen even een potje gevoetbald in de nieuwe kleding en met de nieuwe ballen. Bij terugkeer in Harlingen bracht de familie Post Uiterweer de dank namens de Vihiga Girls over. Mocht de familie Post Uiterweer in de toekomst weer naar Kenia afreizen, dan is Robur weer bereid om ook dan de helpende hand toe te steken.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda