Robur heeft een off-day

OLDEBOORN - Het was niet best afgelopen zondag, toen Robur op bezoek was bij Oldeboorn. Oldeboorn stond op de achtste plaats en Robur stond vijf plaatsen hoger. Je zou zeggen: een mooie pot voetbal in het verschiet. Maar niets was minder waar.

In de warming-up had Rene Metz zich al geblesseerd maar hij probeerde het toch. Maar na enkele minuten was al duidelijk dat het niet ging. Chiel Faber was zijn vervanger. Daarom ging Douwe Kamsma een paar posities naar achteren en ging Chiel op het middenveld spelen. Langs de lijn had Robur een gast-grensrechter, Theo Outhuyse, die een drukke middag had in de vorm van veel buitenspel staande spelers van Oldeboorn.

Vanaf minuut een was al duidelijk dat Robur een zware middag zou krijgen. Oldeboorn was veel feller en had de wil om te winnen, Robur daarentegen blonk uit door afwezigheid, niets lukte, passes kwamen niet aan en fysiek kwamen ze veel te kort en aan snelheid achterin ontbrak het ook.
In de 20e minuut een diepe bal op Rene van Jalsbeek die alleen op keeper Peter Helvrich afging en niet faalde; 1-0. De buitenspelval mislukte en de achterhoede werd op snelheid geklopt. Marcel Tuurenhout was een beetje geïrriteerd en kreeg geel van scheidsrechter De Groot uit Oosterbierum. Tien minuten later was het al weer raak, weer een lange bal van achteruit werd opgepikt door Douwe Akkerman en hij lobde de bal over Peter heen; 2-0.

Een paar minuten later belandde een vrije trap van Sipke Bootstma op de lat. Dat was jammer, misschien had Robur dan het roer kunnen omgooien. Weer een paar minuten later ging Robert van Roeden op snelheid langs de linkerkant en kon de bal binnenschuiven langs Peter Helvrich; 3-0. Voor rust had Niels Outhuyse een penalty moeten hebben want hij werd binnen de zestien in een sandwich genomen, maar de scheidsrechter wilde er niets van weten. Vlak voor rust viel het doek al voor Robur. Wederom Rene van Jalsbeek die op snelheid met de bal aan de voet door het midden vanaf eigen helft alleen op Peter afging en de 4-0 liet noteren.

De tweede helft kwam Hans Brandes binnen de lijnen voor Andre Alberts en Bram Wijbenga ging laatste man spelen en Douwe Kamsma schoof een positie naar voren, maar daar werd het niet veel beter van. Bij Robur ontbrak de motivatie om er nog iets van te maken, de koppies hingen op half zeven en de handjes stonden in de zij. Oldeboorn daarentegen ging rustig door met scoren.
Weer Rene van Jalsbeek die over de linkerkant doorkwam en de 5-0 liet noteren en de gifbeker was nog niet leeg. Klaas Hartmans ging voor de zesde en Douwe Akkerman liet de zevende noteren. Toen vond Oldeboorn het waarschijnlijk wel genoeg en liet de teugels wat vieren waardoor Hans Brandes de eretreffer kon scoren na een strakke voorzet van Niels Outhuyse. Age de Jong deed ook nog een duit in het zakje en bepaalde de eindstand op 8-1; helemaal een weggever van Robur-zijde, ze vonden het blijkbaar wel goed zo.
Een wedstrijd om gauw te vergeten waarin alles ontbrak aan Robur-zijde, misschien lag het aan het snelle wegvallen van Rene Metz in de eerste minuten, want die regelt altijd wel een hoop daar achterin. Komende zondag nieuwe kansen, rug recht en kop omhoog.