Robur F1 kampioen

HARLINGEN - Voor Robur F1 stond er afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij winst op Frisia F8 zou de ploeg voor de tweede keer achtereenvolgens kampioen worden. Eerder werden de meeste van de spelers ook al een keer kampioen in F2. Er moest echter wel gewonnen worden, want anders zou Blauw Wit F3 het kampioenschap op doelsaldo voor zich opeisen. Al met al dus een spannende strijd afgelopen zaterdag aan de Vierkantsdijk.

Vanaf het begin zat Robur goed in de wedstrijd en werd de druk naar het Frisiadoel opgevoerd. Er was wel een overwicht voor Robur maar echt grote kansen kwamen er niet. Frisia kwam er af en toe wel uit maar dit leverde weinig gevaar op. Keeper Robin en z’n verdedigers Rutger en Ilona hadden de zaakjes goed voor elkaar. Na een minuut of tien kwam er dan toch een kans voor Ronin na een pass van Jesper. Ronin dacht niet na en schoot de bal onberispelijk in. Een 1-0 voorsprong en die werd tot de rust behouden.

Na de rust was Frisia niet van plan zich over te geven en trok volop ten aanval. Dit leverde een aantal spannende momenten op voor het Roburdoel maar zoals al gezegd hield de verdediging prima stand. Omdat Frisia alles of niets ging spelen, kwam er natuurlijk aan de andere kant wat ruimte, met kansen voor Robur. Het middenveld van Robur met Thijmen, Jesper, Ronin, Justin en niet te vergeten Lizzy verzette weer een boel werk en zorgde ervoor dat de spitsen Rejan en Jasper weer voldoende ballen kregen. Robur kreeg steeds meer kansen. Zo raakten Thijmen en Jesper de paal en was er ook een mooie kans voor Jasper. Het was echter Rejan die aan alle onzekerheid een eind maakte door de bal op het middenveld op te pakken, de hele Frisia-verdediging achter zich te laten en de 2-0 te maken.

Toen was de wedstrijd gespeeld en werd Robur F1 wederom kampioen. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Abie Speckmann barstte het feest los en werd F1 door het jeugdbestuur in het zonnetje gezet middels een fraaie kampioensmedaille en uiteraard patat en ranja in de kantine. Het elftal van leider Koos en de twee trainers Johan en Roy werd kampioen met 18 punten uit 8 wedstrijden. Er werd twee keer verloren en de rest werd gewonnen.

Op de foto bovenste rij vlnr Koos Metz (leider), Jesper Metz, Rutger Pen, Robin Vaarkamp, Justin Noordeloos, Thijmen v.d. Ploeg, Johan Ligthart (trainer) en Rejan Aziz. Onder vlnr: Lizzy Ligthart, Ilona Schreur, Ronin Nauta en Jasper de Groot.