Voetbal

Robur druk met voorbereiding nieuw voetbalseizoen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Bij RKVV Robur is de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen al in volle gang. In tegenstelling tot wat bij de meeste verenigingen ? en ook bij ROBUR - gebruikelijk is, heeft de nieuwe trainer Chris Douwsma gekozen voor een andere opzet van de voorbereiding.

Normaal gesproken stoppen na afloop van de competitie de meeste verenigingen met trainen en hebben de spelers vanaf eind mei tot begin augustus vrij , waarna de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint en dus ook de conditie weer van voren af aan moet worden opgebouwd. De nieuwe trainer van Robur vindt het zonde dat de opgebouwde conditie geheel verloren gaat in deze rustperiode en heeft dit seizoen voor de selectiespelers van Robur gekozen voor een voorbereiding in twee fases.

De eerste fase bestond uit een rustperiode van eind mei tot eind juni, waarna op zondag 30 juni de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd gestart met een ochtendtraining en na de lunch nog een middagtraining. Deze fase met trainingen op dinsdag en vrijdag wordt na deze week afgesloten, waarna de spelers tot zondag 4 augustus weer een rustperiode hebben.
Op zondag 4 augustus word de voorbereiding hervat met een ochtendtraining, lunch en middagtraining. Waarna er op dinsdag en vrijdag wordt getraind en op zondagen wordt geoefend. Dit om de selectie van trainer Chris Douwsma het laatste zetje te geven in de aanloop naar een hopelijk succesvol seizoen.
Voorafgaand aan de seizoensopening op 8 september uit tegen Bakhuizen speelt Robur ook nog voor de KNVB-beker.

Programma
Zaterdag 3 augustus goede doelen toernooi bij vv Harlingen.
Vrijdag 9 augustus 19.00: D.T.D. 1 - Robur 1 (oef.)
Dinsdag 13 augustus 19.00: Robur 1 - Tzummarum (oef.)
Zondag 18 augustus 14.00: Robur 1 - evt. oef. (oef.)

Zondag 25 augustus 14.00: Robur 1 - D.T.D. 1 (beker)
Donderdag 29 augustus 19.00: St.Jacob 1 – Robur 1 (beker)
Zondag 1 september 14.00: Zwaagwesteinde 1 –Robur 1 (beker)

Zondag 8 september 14.00: Bakhuizen 1 – Robur 1 ( comp.)
Zondag 15 september 14.00: Robur 1- Black Boys 1 ( comp.)
Zondag 22 september 14.00: Robur 1- Blauwhuis 1 ( comp.)

|Doorsturen

BuienradarAgenda