Robur blijft aanhaken

HARLINGEN - Afgelopen zondag stond voor Robur de zeer belangrijke wedstrijd tegen Oldeboorn op het programma. Robur stond vierde en Oldeboorn stond vijfde, dus verliezen betekende afhaken voor een plaats in de top van het klassement.

Met een heerlijk voorjaarszonnetje aan de Vierkantsdijk begon Robur gretig aan de wedstrijd. René Metz ontbrak op appel vanwege een schorsing, Douwe Kamsma was nu laatste man en Maurits Mendel was weer terug op het oude nest na een aantal jaren en liep weer als vanouds te ballen op het middenveld. In de eerste minuten had Robur zomaar de leiding kunnen nemen maar het vizier van Sander Zeilmaker stond nog niet op scherp, een schot en een kopbal werden door Dennis Faber, de keeper van Oldeboorn, gestopt.

De geel-zwarten hadden in de eerste helft het betere van het spel, al blonk het niet uit van schoonheid. Een ruststand van 3-0 had gekund, maar ze gingen wel rusten met een voorsprong van 1-0. Nadat Sander Zeilmaker eerst op geel was getrakteerd door de zeer jonge scheidsrechter Metselaar uit Franeker, bediende hij Douwe Kamsma door de bal terug te leggen op de zestien waar Douwe klaarstond om de bal onhoudbaar in de touwen te rossen, verdiend op dat moment.

Na rust had Oldeboorn een beetje windvoordeel, daardoor werd vaak de lange bal gehanteerd maar de verdediging onder leiding van Douwe Kamsma en de weer voortreffelijk spelende Marcel Tuurenhout stond als een huis en veel uitgespeelde kansen kreeg Oldeboorn niet. Overigens had keeper Patrick Dijkstra afgelopen zondag ook weer zo’n dag dat alles lukte.

In de tweede helft werd het spel wat grimmiger en dat ging ten koste van het spel. Wat gesjanter over en weer en wat vloeken en dat gevloek leverde Anno Huisman van Oldeboorn een gele kaart op. Ook Arjen Speckmann werd op geel getrakteerd voor een wat te harde overtreding op z’n tegenstander. Trainer Chris Douwsma bracht Chiel Faber in het veld voor Tetze Helvrich en een paar minuten later werd Maurits Mendel gewisseld voor Brian Zeilmaker. Brian had de 2-0 op z’n slof maar z’n schot trof de paal. Daarna had Chiel Faber de wedstrijd op slot kunnen gooien maar z’n schot ging ver naast. Ook Edwin de Gorter kreeg speelminuten en kwam in het veld voor de moegestreden Hans Brandes.

Tom Proot van Oldeboorn moest het veld ruimen na neerhalen van Sander Zeilmaker net buiten de zestien, anders was Sander alleen op de keeper afgegaan. De vrije trap die daarop volgde leverde niets op. De laatste tien minuten was het nog even billenknijpen maar uitgelezen kansen kreeg Oldeboorn niet meer en na drie minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde en zaten de drie punten in de knip. Door deze overwinning schuift Robur naar de derde plaats omdat RES punten verspeelde.

Komende zondag staat uit naar Langezwaag op het programma. Bij winst doet Robur voor de periode goede zaken en ook voor de stand op de ranglijst.