Sport

Rinse Leistra wint biljartwedstrijd Jacob Tolsma

Door Jeroen Pietersma
WIJNALDUM - Het bestuur van de Kaart- en Biljartvereniging Jacob Tolsma heeft voor de wintermaanden weer voor alle biljarters van de vereniging weer diverse wedstrijden uitgeschreven. Afgelopen vrijdag was er een wedstrijd voor de tweedeklassers van de vereniging. Er hadden zich zeven biljarters aangemeld bij het bestuur.

De wedstrijdleiding ging eerst loten en om 19.00 uur konden de eerste biljarters los. Sierd Dijkstra tegen René Tiedma. Sierd Dijkstra speelde een geweldige partij, René had er niets tegen in te brengen. Hij kreeg van Sierd geen aanvangsstoot en moest zoeken maar het lukte hem niet. Sierd Dijkstra speelde goed met een gemiddeld van 1.304 en maakte het uit in 23 beurten.

Vervolgens Wytze Visser tegen Sikko de Jong; beiden wel aan elkaar gewaagd. Wytze had een goede start, Sikko bleef achter, totdat deze een serie van twaalf maakte en toen stond hij zelfs voor. Hij kon de partij met nog twee caramboles uitmaken maar liet het liggen, want Wytze maakte een serie van acht en speelde de partij uit in 19 beurten.

Daarna Mient v.d. Land tegen Jappie Kuperus. De laatste was dit jaar gepromoveerd van de derde klasse naar de tweede klasse en hij begon leuk tot de laatste vier caramboles, die hij maar niet kon maken. Ze lagen er wel maar het lukte hem niet. Mient maakte de partij uit in 42 beurten, wat voor hem ook een slechte wedstrijd was.

Rinse Leistra had een vrijstaand nummer geloot en kon het in de tweede ronde opnemen tegen Sierd Dijkstra. Deze had z’n kruit al verschoten in de eerste partij; Rinse maakte de wedstrijd uit in 27 beurten met een gemiddelde van 1.296 en Sierd speelde met 0.962 net te weinig. Wytse en Mient speelden om een plaats in de finale. Mient won wel maar dit was weer een slechte wedstrijd voor beiden; ze konden beiden geen gemiddelde van 1 spelen. De finale ging tussen Rinse Leistra en Mient v.d. Land. Rinse Leistra maakte korte metten met Mient en won. Na een geslaagde avond reikte de wedstrijdleider rond 23.00 uur de wisselbeker en de waardebonnen uit aan: 1) Rinse Leistra, 2) Mient v.d. Land en 3) Wytze Visser.

X

|Doorsturen

Buienradar



Agenda