Sport

Pieter W. den Hollander wint derde klasse biljarten

Door Jeroen Pietersma
WIJNALDUM - Pieter W. den Hollander was afgelopen?zaterdag winnaar van?het derde klasse biljarten in het dorpshuis de Bijekoer, georganiseerd door kaart- en biljartvereniging Jacob Tolsma. Er hadden zich acht personen aangemeld voor deelname. Nadat het bestuur had geloot konden de biljarters rond 16.00 uur los.

Petra Nauta David Teerling speelden de eerste partij. Petra maakte de partij uit in 21 beurten, David had er niets tegenin te brengen. Anton Ligthart was niet opgewassen tegen Piet Rutten; hij maakte de partij uit in 25 beurten.

Rutger Tiedema moest het opnemen tegen een nieuw lid, Ingrid de Mare, maar zij kon niet winnen van Rutger, want hij maakte de partij uit in 19 beurten. Pieter W. den Hollander had geloot tegen zijn vader Geert den Hollander en maakte de partij in 23 beurten uit.

Piet Rutten speelde in de tweede ronde tegen Petra Nauta een zeer goede parti; in 20 beurten maakte hij zijn 20 caramboles. Ook de partij Pieter W. tegen Rutger Tiedema was voorbij na 20 beurten. En zo was de finale Piet Rutten tegen Pieter W. den Hollander. Maar dit was een slechte partij; beiden konden ze de caramboles niet meer maken. Pieter W. maakte er in 36 beurten een einde aan en Piet Rutten moest genoegen nemen met de tweede plaats. En zo kon de wedstrijdleider na een geslaagde wedstrijd de waardebonnen uitreiken aan: 1) Pieter W. den Hollander, 2) Piet Rutten en 3) Petra Nauta.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda