Opnieuw volle winst in eigen Waddenhal voor VVH heren 1

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag speelde VVH heren 1 opnieuw in eigen Waddenhal een wedstrijd. Na vorige week VC Sneek met 4-0 over de knie te hebben gelegd, was BEO dit maal de tegenstander. Ondanks dat BEO hier en daar veel weerstand bood, was het opnieuw de thuisploeg die de overwinning mocht vieren.

Trainer/coach Ab Deurman begon met de volgende spelers binnen de lijnen: Meindert Paul Kwast en Marnik Agema op de buitenaanval, Ignarts Bakker en Anne Durk Bakker op de middenaanval, Paul Lups op de spelverdeling, Reinier Kwast op de diagonaal en Niels Wienbelt als libero. Jan Schurer en Rik Sijtsma begonnen op de bank. Het begin van de wedstrijd was erg afwachtend van VVH-zijde. De mannen moesten duidelijk wennen aan het spel dat BEO op de mat legde. Waar Sneek de week ervoor veel aanvalskracht toonde, scoorde BEO nu veelal met geplaatste ballen over en via de blokkering. Pas in het tweede deel van de set raakte VVH op stoom. Via de goede services van Anne Durk liep VVH uit, maar nadat Jan voor Paul op de plaats kwam werd deze voorsprong weer verspeeld. Een aantal passes en set-ups waren niet goed en BEO rook kansen. Na een benutte aanval van Marnik, zorgde Ignarts via zijn services vervolgens voor het verschil. Met 25-21 was de set voor De Skûtsjeboys.

In de tweede set begon VVH scherper. Het spel van BEO was verzorgd, maar veel directe punten werden er niet genoteerd vanaf de kant van Bakhuizen. Daarentegen was de Harlinger passing goed op orde, waardoor Paul de aanvallers goed kon bedienen. Op een gegeven moment stond VVH zo ruim voor (20-10) dat de set gespeeld leek. Dit zorgde ook voor concentratieverlies en BEO sloop, met name door hun goed gecentreerde blokkering, dichterbij. De setwinst kwam echter niet meer in gevaar en met 25-20 was de set voor VVH.

Meindert Paul stond aan het begin van de derde set zijn plaats af aan Jan en verder drukte Ab zijn mannen op het hart om scherp te zijn omdat de vorige set te gemakkelijk was verlopen. Deze set waren beide kanten zeer gelijkwaardig aan elkaar. BEO varieerde goed in de serve en de passing van de Harlingers had hierdoor te lijden. Paul moest hard werken om nog wat van de passes te maken, maar vond in Jan, Marnik en Reinier op de buitenkanten zekere oplossingen. In het tweede deel van de set kwam VVH door services van Paul en Marnik los en met 25-18 pakte VVH de setwinst.

De laatste set kwam Rik op de plek van Marnik en de mannen van VVH waren zeer gemotiveerd om ook deze set aan hun seizoentotaal toe te voegen. Het spelbeeld verschilde echter niet veel met die van het begin van de derde set: BEO en VVH ontliepen elkaar amper. Blokkerend stond BEO, evenals de vorige sets, zeer goed. Ook het terugpakken van de side-out werd voor VVH moeilijker en in het midden van de set nam BEO een 3 punten voorsprong (12-15). Hierna herstelde VVH zich door services van Reinier en Rik en wist het als eerste de twintig puntengrens te bereiken. Hierna kregen beide teams kansen, maar VVH bleek net iets sterker. Ab wisselde Meindert Paul er weer in voor Paul om het blok te verstevigen en dit leverde een punt op. Rik scoorde op 25-24 vervolgens het beslissende punt waardoor de 4-0 overwinning een feit was.

Door deze tweede 4-0 overwinning op rij verstevigt VVH zijn derde plaats in de competitie. Het spel van VVH was deze week minder dan tegen Sneek, maar de punten waren desalniettemin erg welkom. Libero Niels Wienbelt gaf na de wedstrijd hierover aan: vorige week was ik tevreden over het spel dat we lieten zien, deze week ben ik blij met de vijf punten. Aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen DAC Dedemsvaart op het programma. Ondanks dat dit de rode lantaarndrager in de klasse is, zal VVH erg scherp moeten zijn om zijn winstreeks te kunnen voortzetten.