Sport

Ook met de hitte kaatsen de 60-plussers

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Douwe Broersma, Jelle Takema en Tom Zuiderhof kaatsten tegen Piet Kuiken, Wiebe Dijkstra en zijn broer Albert. Dat ging even gelijk op maar die Wiebe Dijkstra wordt elke week beter; hij nam het partuur op sleeptouw en op 3-5 en 0-6 viel de laatste slag. Teake Koster en Jan Kwast namen het op tegen Ysie Brandsma, Henkie Bleeker en Wiebe van Dijk. Bij de stand 2 om 1 en 6-6 verloren Brandsma en zijn maten het eerst. En dat gebeurde op 3 om 1 en 6-6 weer op een ongelukkige manier. Ja en toen zakten de mannen even weg en ze verloren uiteindelijk op 5-2 en alweer 6-6.

Een week later begon men met de toppers Piet Kuiken en Henkie Bleeker tegen Douwe Broersma en Jan de Bruin. Piet Kuiken kaatste als een jonge hinde maar een geroutineerde Douwe Broersma wist goed bij te blijven. Het werd 5-5 en 6-2 voor partuur Kuiken. Henkie Bleeker kreeg een platte bal voorin en as een zwarte panter dook Bleeker plat op sien billug naar de bal en sloeg de kaats ver voorbij. De eerste overwinning was daar voor Bleeker en hij het ur met sien vrouw twee op nomen.
De andere partij ging tussen Albert Dijkstra en Wiebe van Dijk tegen Wiebe Dijkstra en Jan Kwast. Albert Dijkstra werd zwaar onder vuur genomen door zijn broer Wiebe. Albert had ut swit in sien nekke en Wiebe Dijkstra begon steeds meer op Tamme Velstra te lijken, in zijn goeie tijd. Samen met Kwast sloeg Wiebe Dijkstra de tegenstanders dan ook om. Op 5 om 1 en 6-4 plaatste Wiebe weer een zitbal. In de stand ziet u dat Henkie Bleeker stijgt en ook Wiebe Dijkstra. Albert Dijkstra staat nog steeds aan kop, nog wel…

1) Albert Dijkstra 33
2) Douwe Broersma 29
3) Piet Kuiken 24
4) Wiebe Dijkstra 24
5) Jan Kwast 24
6) Jan de Bruin 19
7) Wiebe van Dijk 17
8) Jelle Takema 16
9) Piet Stellingwerf 14
10) Henkie Bleeker 13
11) Teake Koster 12
12) Tom Zuiderhof 10
13) Gerrit Bij de Weg 7
14) Pieter Hielkema 7
15) Ysie Brandsma 5

|Doorsturen

Buienradar



Agenda