Sport

NR. 1 Hypotheek kaatspartij


HARLINGEN - Bennie Zeilmaker van Nr. 1 Hypotheken organiseert samen met kaatsvereniging jaarlijks zijn kaatspartij, waarbij er in tweetallen wordt gekaatst, die door de kaatsters zelf worden samengesteld. Bij de mannen waren er 21 duo?s, waaronder drie, die uit 1 man en 1 vrouw bestonden. Er werd gekaatst met een winnaars- en verliezersronde.

De regen was op tijd verdwenen en om even over elven werd begonnen aan wat een lange kaatsdag zou worden. Age Tichelaar was de scheidsrechter. Door de vrije samenstelling waren er sterke tweetallen bij, waaronder Jan Hof en Laurens Looijenga, Johan en Mark Kwast, Michel Nesse en Edwin Keijzer en Lowie Quisenaerts en Steven Breimer. Natuurlijk waren er ook gelegenheidsduo’s,

die nooit (samen) kaatsen, maar meededen vanuit de Olympische gedachte. Greetje de Haan met haar vader Piet Lichtendahl, Eddy van Houten met zijn buurman Klaas Braaksma, Pieter van der Zee en zijn zwager Matthijs Jansma en Kevin Hoekstra met zijn moeder Anja Junior.

Er werd fel gestreden en dit resulteerde uiteindelijk in de
volgende uitslag:

Winnaarsronde

Michel Nesse, Edwin Keijzer

Jan Hof, Laurens Looijenga

Lowie Quisenaerts, Steven Breimer

Verliezersronde.

Johan Kwast, Mark Kwast

Justin Haarsma, Evan van Sertima

 

Bij de dames waren er negen tweetallen, een prachtige opkomst dus. Er werd gekaatst in twee poules, één van vijf en één van vier. In de eerste poule bleken Judith Brandsma en Petra Bijlsma de sterksten na hun partijen. Sandra Smeding en Yvonne Stam gaven nog enige tegenstand en werden in
deze poule tweede. In de andere poule kaatsten Naomi Rutten en Bianca Looijenga vliegend, maar kwamen ze bij het tellen van de eersten net een paar te kort.


Nancy Boomstra en Marianne Bierma wonnen in hun poule, Albertha Munniksma en haar dochter Gabriella werden tweede. Om de derde prijs streden Sandra en Yvonne tegen Albertha en Gabriella. Op 5-1 6-4 werd deze partij beslist in het voordeel van Sandra en Yvonne. Nancy en Marianne wonnen de finale vrij eenvoudig van Judith en Petra.

Nancy Boomstra, Marianne Bierma

Judith Brandsma, Petra Bijlsma

Sandra Smeding, Yvonne Stam

Tegen half zeven reikte Bennie Zeilmaker, bijgestaan door voorzitter Nieuwenburg, de kransen en andere prijzen (VVV- en Waddenvis-bonnen)
uit.  

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda