Voetbal

Nieuwjaarsviering vv Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De champagne stond klaar bij binnenkomst op het Balkland, en enkele mooie dames schonken het voor je in. De kantine was goed bezet en de sfeer was vanaf het begin al goed. Voorzitter Gerrit-Jan de Vries hield een niet al te lange speech waarin hij natuurlijk de vele vrijwilligers bedankte en de samenwerking tussen Harlingen en Robur bij de jeugd prees. Dat gaat goed, was zijn commentaar.

Ook verwees hij nog even naar de fusie tussen beide clubs en daar zijn al enkele commissies mee bezig en de verhoudingen zijn goed, maar er is nog niets beslist. Beide clubs hebben in februari nog een grote ledenvergadering en daar wordt beslist over het hoe en wat en waar en wanneer, en zeker niet eerder.
Voor de portrettencommissie nam Doede van de Hoek het woord; hij moest de vijfde en tevens laatste persoon bekendmaken die op een schilderijtje in de kantine komt te hangen. In een razend tempo riep Doede de heer Rustebiel naar voren, want hem was die eer te beurt gevallen.
De heer Rustebiel is jaren voorzitter geweest zo ook leider, jeugdleider, etcetera, etcetera. Hij mocht dan ook zijn eigen portret onthullen samen met zijn drie achterkleinkinderen en dochter Marietje.
Wiebe van Dijk kwam vervolgens naar voren en riep Berend Visser op het podium en prees de man als directeur accommodatie, als Manusje-van-alles en als man van de kantine waar hij zo goed met de jongsten om kan gaan. Berend komt op de foto in de kantine te hangen; een foto waarop hij de vlag van een van de zusterverenigingen in top hing. Hij kan uitstekend met alle verenigingen opschieten. De band ‘Op sien Plaats’ hield de boel goed warm en zorgde er voor dat gien mees in slaap valle kon, prachtig. Kortom, vv Harlingen zette het jaar gezellig en feestelijk in.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda