Voetbal

Nieuwe kleedkamers Zeerobben geopend

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was het feest op het Oostersportpark in verband met het openen van de nieuwe kleedkamers en de plaatsing van Zeerobben in de top 200 van Nederland. Op een winderig Oostersportpark, dat was versierd met groen-witte vlaggetjes, werden de nieuwe kleedkamers onder luid gejoel van ruim 70 jongste leden van Zeerobben geopend door vier Waddenrobkes en wethouder Peter Glasbeek.

In het openingswoord van jeugdvoorzitter Arjen Miedema werd nogmaals gewezen op de noodzaak van deze nieuwe kleedkamers. Zmvv Zeerobben is een groeiende vereniging en dat vraagt ook om uitbreiding van het complex. In een uitstekende dialoog en samenwerking met de gemeente Harlingen is besloten om in twee fases het complex klaar te maken voor de toekomst. Met de realisatie van de kleedkamers is fase 1 afgerond en met fase 2 start men in juni. Dan wordt het B-veld een kunstgrasveld met alle voorzieningen erbij en wordt het A-veld voorzien van een nieuwe kunstgrasmat. Ook wees Miedema nog op de parkeersituatie bij Zeerobben en de problematiek van de fietsstallingen. Het komt regelmatig voor dat het parkeerterrein volledig vol is en dat er in de buurt moet worden geparkeerd of op de groenstrook. Een ongewenste situatie die om een oplossing vraagt.

De openingshandeling vroeg om een improvisatie van de commissie die met de organisatie van de opening was belast. In eerste instantie was het de bedoeling dat een drone de sleutel van de nieuwe kleedkamers naar het Oostersportpark zou vliegen. Helaas was de wind spelbreker en werd er een alternatief bedacht. Met een traditionele schaar werd een rood-wit lint doorgeknipt met behulp van de Waddenrobkes van Ierland. Door veel rook van de door Steemar Marine Serivce beschikbaar gestelde rookpoten ontstond er een echte feestsfeer.
Wethouder Glasbeek gaf Zeerobben nog een mooi compliment over de wijze waarop Zeerobben haar jeugdopleiding heeft georganiseerd. Na afloop kregen alle aanwezige jeugdleden nog een heerlijke mandarijn en de ouders een stukje oranjekoek met het top 200-logo.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda