Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule

Friesland Direct – De Kombuis    4-2

De Kombuis was nog puntloos maar ze begonnen goed, een uithaal van Eric Broekhuizen vloog via de binnenkant paal binnen 0-1. Het werd een felle wedstrijd met 2 ploegen die aan elkaar waren gewaagd. Drewes Janssen was wel de man met inzet bij FD ut vuur vloog um soms uut sien skoenen. Dat gebeurde ook toen hij een vrije trap in de touwen joeg 1-1. Een inzet van Etienne Oosterom vloog onder keeper Johannes Visser door 1-2. En die stand bleef tot aan de wissel. Direct na de aftrap in de 2e helft vloog ons kerelsje Niels Vlottes ur deur en maakte 2-2. Beide keepers waren in topvorm en hielden een hoop ballen tegen. Een pasje van Albert Nieuwenburg op Drewes Janssen moest er eigenlijk in maar Drewes kreeg um verkeerd op sien poot, naast. Maar even later maakte Drewes wel 3-2 en op een tikje van Peter van der Veer ook nog 4-2 en daar bleef het bij.

Topline Yacht Design – Van der Pol Autoverhuur    11-3

Vanaf het begin lag het tempo in deze wedstrijd erg hoog. Van der Pol kwam op voorsprong toen Ruben v d Pol de TYD defensie volledig ut bos in stuurde en David v d Pol de kans gaf om 0-1 te maken. Toen 2 tellen later v d Stap aarzelde ontfutselde David v d Pol hem de bal en maakte 0-2. Het leek dus goed te gaan met de van der Polsjes, maar dat leek maar schijn. Een een tweetje tussen Michel v d Ploeg en Jordi Torenbeek deed de laatste 1-2 maken. David van der Pol miste even later nog een dot van een kans op 1-3. Vanaf dat moment begon het te lopen bij TYD, alhoewel de counters van v d Pol gevaarlijk bleven. Twee keer schoot Dillan Drent een bal vliegend op de paal. Maar het lobje van Reinier v d Stap raakte wel de roos 2-2.  Ook 3-2 en 4-2 kwamen van de voet van v d Stap. Het werd 5-2 door een eigen doelpunt van Sybold de Boer. Mitchel Laros tikte 6-2 binnen en een hattrick van Dillan Drent betekende 9-2. Michel v d Ploeg en Dillan Drent maakten nog 2 voor TYD en Ruben v d Pol scoorde nog tegen, eindstand 11-3.

Wedstrijden B-poule

Elsinga/vd Kooi –Futsal Harlingen    6-2

Futsal Harlingen was nog puntloos en zou dat na deze wedstrijd ook blijven. Futsal kreeg wel de eerste kans maar Bouwe v d Veen had de hasses ur nog niet bij en miste. Na 5 minuten kreeg EvdK een vrije trap Mark de Puyselaar plaatste zich achter de bal en joeg hem in de touwen 1-0. Richard v d Kooi kreeg twee om de voorsprong uit te bouwen maar ook hij miste, en Bouwe v d Veen schoot nu op de paal hij kwam dus dichterbij. Want even later schoot Bouwe uit een onmogelijke hoek wel raak 1-1. Uit een mooie pass van Richard v d Kooi wist Frank Pietersma te scoren 2-1 voor EvdK. In de 2e helft ging Futsal sterk in de aanval en loerde EvdK op de counter en dat deden ze goed. Frank Pietersma zette EvdK op 3-1 en Richard v d Kooi had zeker een blinddoek voor want hij miste sien 3e kans. Bouwe v d Veen nam een vrije trap en die verlengde Frank Pietersma dus was dat een eigen doelpunt 3-2. Mark de Puyselaar maakte dat foutje goed door 4-2 en 5-2 te maken. En ook Bouwe v d Veen schoot in eigen doel zo kwam de eindstand op 6-2.

NR1 Hypotheek – Team Gulf    6-2

Een topper in de B poule want beide teams waren nog ongeslagen, alleen had Gulf wel een keertje gelijk gespeeld. En dat Gulf begon voortvarend al snel haalde Nick Elzinga verwoestend uit en kleefde de bal aan de touwen 0-1. Gulf was aan het prijsschieten op het doel van NR1 maar daar stond Ronald van Riet op doel en die pakte een hoop ballen. Sander Zeilmaker kreeg 2 dotten van kansen maar miste, dat deed Gerard Keuning aan de andere kant beter 0-2. Na de toeter voor de wissel ging het een stuk beter met NR1. Brian Zeilmaker tikte 1-2 binnen en zijn neef Sander maakte de gelijkmaker 2-2. Gulf wist nu geen kans meer te benutten en NR1 ging gewoon door. Uit een onmogelijke hoek scoorde Bas Koster 3-2 en Rene Metz zag zijn inzet via een tegenstander in het netje belanden 4-2. Sander en Brian Zeilmaker maakten beiden nog een, eindstand 6-2.

Wedstrijden C-poule

SVO Attema – ZWF/Poelstra    3-5

Attema had inmiddels al een wedstrijd gewonnen en ZWF/Poelstra had nog geen wedstrijd gespeeld. De eerste 10 minuten was er dan ook niet veel aan de hand, ja wat heen en weer geschuif op het middenveld. Na 14 minuten ging dan eindelijk de defensie van ZWFP in de fout en dat strafte Jan Pieter Frik goed af 1-0. Het antwoord kwam al snel van Jeffrey Siccama al vallend wist hij gelijk te maken 1-1. Attema mocht drie keer alleen op de keeper af komen maar ze hadden waarschijnlijk stront in e ogen want ze misten alle drie keer. Nog in de 1e helft was daar wel weer Siccama die zijn ploeg naar 1-2 schoot. In de 2e helft bleef het wat op en neer gaan maar kon Sven Warmerdam toch met wat mooie bewegingen zich vrij spelen en 1-3 maken. Het gevaar bij SVOA moest duidelijk van Jan Pieter Frik komen, hij klopte iedereen op snelheid en hoppa 2-3. Sven en Richard Schuyl misten vervolgens een beste kans, dat maakte Schuyl weer goed hij kokkelde de bal in het net 2-4. Jan Pieter Frik en Bobbie van Houwelingen bepaalden de eindstand op 3-5.

De Weinstube – De Zwaan    2-6

De Zwaan had in de eerste wedstrijd tegen Fysio al een zware klop met 11-2 gehad. Dus leek het tegen de koploper erg oppassen geblazen. De Zwaan begon met een schot op doel die met de toppen van de vinger er uit werd getikt door doelman Johan Visser. Aan de andere kant tikte Siebe Lutgendorff er wel een in 1-0, en uit stand maakte hij ook nog 2-0. Dus leek het goed te gaan met de Stube. Maar de Makkummers kwamen goed terug, met een mooi schoot maakte Feike Melchers 2-1 en ook 2-2 kwam van zijn voet. Meteen daar over heen bolde het net alweer na een pegel van Jan Hiemstra 2-3 voor de Zwaan. Ook in de 2e helft begonnen de Makkummers steeds beter te voetballen. En de Weinstube miste veel te veel kansen, voorlangs net naast  net over maar nooit weer een er in. De Zwaan had dat probleem niet, een mooie uitgespeelde aanval ronde Sytse de Vries af 2-4. Diezelfde Sytse de Vries tikte ook 2-5 binnen en Lennet Adema bepaalde de eindstand op 2-6.  Een verrassende uitslag en de Zwaan in deze vorm komt heel hoog op de lijst.