Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule

Kantine Waddenhal – Scan Wandbekleding/Damstra Rijschool 9-3

De eerste acht minuten ging de strijd aardig gelijk op en kregen beide ploegen bulten kansen die er niet in wilden. Maar in de negende minuut nam de Kantine het heft in handen en scoorde Freek Töpfer 1-0. Daarna was Sjouke ‘Bootie’ Bootsma aan de beurt; twee keer roste hij de bal op de paal maar de derde keer was het wel raak, 2-0 - het gezegde van die ezel ging hier dus niet op. Sjouke stoote sien hasses wel twee keer. Later vloog Sjouke ur wel as een raket deur en scoorde hij wel in een keer, 3-0. Voor de wissel maakte Ronald Jilderts er nog 4-0 van. Scan deed zeker zijn best maar ze sprongen slecht met hun kansen om. Rallepal van Hurck niet, die maakte direct in de tweede helft 5-0. Scan deed wat terug via Frank ten Hoeve (5-1 en 5-2) maar Stefan Adema, Freek Töpfer (2x) en Rallepal tilden de stand naar 9-1 en Walsing maakte er nog 9-2 van.

Topline Yacht Design – de Kombuis 6-1

Beide ploegen speelden met veel inzet en er zat snelheid in het spel. Er werd echter de eerste twaalf minuten niet gescoord en dat kwam door de beide sterke keepers en het slechte richten van de spelers. En dan heb je bij TYD Dylan Drent rondlopen en dat kerelsje weet het net wel te vinden. In de dertiende minuut maakte hij 1-0 en iets later hing de 2-0 ook al, en weer van Drent. Cees Smaal speelde zich mooi vrij en hoppa het was 3-0. Ook in de tweede helft bleven de mannen van de Kombuis hun kansen missen, en ging TYD door met scoren. Michel van der Ploeg wist op zijn manier, hakke en draaie en kappe, 4-0 te maken. De Kombuis raakte het doel wel maar dan alleen het houtwerk en dat telt niet. Dylan Drent maakte 5-0, toen deed Etienne Oosterom wat terug en redde de eer, 5-1. Met een poeier bepaalde Dylan Drent de eindstand op 6-1.

Wedstrijden B-poule

PoPaLo – Team Gulf 4-4

Lowie Quisenaerts speelde niet en dat was een strop voor PPL en bij Gulf misten ze een echte keeper. Het was even aftastten maar toen Kees Knier (jr) een kansje kreeg, joeg hij het leer meteen binnen, 1-0. Aan de andere kant passeerde Quinten Zondervan alle voddeboeren incluis de keeper en maakte beheerst gelijk, 1-1. Toen even later Tom Bosma als een geleid projectiel alles voorbij vloog tikte hij de keeper tussen de benen door en leidde Gulf met 1-2. PPL was de kluts even kwiet en daar profiteerde Gerard Keuning van, 1-3. Even later had PPL de hasses ur weer bij en kwam terug, de ijverige Effan van Sertina verkleinde de achterstand, 2-3. Weer werd er niet opgelet in de PPL-defensie en dit keer profiteerde Steven Brouwer, 2-4. Nog in de eerste helft was de spanning weer terug: Effan van Sertina maakte 3-4. Het bleef een leuke frisse pot met twee enthousiaste teams die vochten om de punten. Gerard Keuning mistte een 100 procent-kans op 5-3 en aan de andere kant schoot Jurjen Breimer op de lat. Met nog een minuut te spelen kreeg Breimer weer de bal en nu joeg hij het leer in de kruising: 4-4 - een terecht gelijkspel.

Elsinga/Van der Kooi – Nesta Shipping 6-1

Dit werd toch een billug werk voor de al wat ouwere jonkjes van Nesta tegen het vooral jeugdige team EvdK. Al snel moest dan ook Emiel Postmus op de doellijn redden om een achterstand te voorkomen, nou, en daar komt hij normaal nooit. Echte kansen waren er niet in het begin, ja een schot van Adriaan Aalders maar hoewel er gien wien staat in e hal woei die bal toch terug. Hein Kuiken schoot op de paal en verder viel-ie vervolgens een keer of vijf op sien donder maar goals nee. Maar toen er dan een scrimmage was na vijftien minuten voor het Nesta-doel scoorde ut jonkje van Pietersma, Frank wel 1-0. Eelco van der Schaaf probeerde het van afstand, dat mut wel want ut duurde een dag voor hij an e andere kant van ut veld was. Zijn schoten pakte de keeper of kwamen op de paal. De tweede helft begonnen de Nesta mannen wat blauw an te lopen en begon de conditie een rol te spelen. Mark de Puyselaar maakte 2-0, Andre Alberts 3-0, Patrick van der Veen 4-0, Frank Pietersma 5-0 en Andre Alberts weer 6-0. Jarno Bouwhuis kon 7-0 maken maar miste voor een leeg doel, sun kans had sien Franeker opa Ysie ur nog in schoten. Met een mooi lobje van Adriaan Aalders over keeper Mathijsz Boomstra heen redde hij nog de eer voor Nesta, 6-1.

NR1 Hypotheek – Oosterhof/Holman 7-6

NR1 begon wat lauw en had de hasses ur zeker niet bij in het begin. OH kon dan ook voor komen door twee goals van Stefan Beuker en één van Sicco van der Bij met 0-3. Maar NR1 kwam terug, Niels Outhuyse tikte op Brian Zeilmaker 1-3 en een vrije trap van Brian betekende 2-3. Het ging snel met de doelpunten: Stefan Beuker 2-4 en na een serie van dertig schijnbewegingen maakte Rene Metz 3-4, Sicco van der Bij uit stand 3-5, Sander Zeilmaker op snelheid 4-5 en vlak voor de wissel een punter van Sander 5-5. Een doelpuntrijke eerste helft dus, leuk voor het publiek. Dat werd in de tweeede helft wat minder, pas na tien minuten zette Cor Steert OH weer op voorsprong, 5-6. Een mooi tikje van Sander Zeilmaker op Niels Outhuyse deed de laatste weer gelijk maken, 6-6. Het was een spannende wedstrijd met twee gelijkwaardige teams die nu knokten om de volle winst. En toen Niels op de paal ramde wist Bas Koster de rebound om te zetten in een doelpunt, 7-6. De volle winst dus voor NR1 maar misschien was een gelijkspel op zijn plaats geweest.

Wedstrijd C-poule

Fysio Rozengracht – De Zwaan Makkum

Na jaren is café de Zwaan uit Makkum weer terug in de Nesta Zaalvoetbalcompetitie en daar zijn we blij mee. En het moet natuurlijk even wennen voor de mannen want ze kregen een flinke draai om de oren van Fysio. Met Wijtze Hempenius en Jacob Twaintig op de bank als tijdwaarnemers was dat ook goed bezet. Maar even was er paniek toen er 1-0 werd gemaakt. Wat nummer het die speuler, riep Wijtze naar de alles wetende Jacob 20. Hij keek even en zei, ik hew ut al sjoen Wijtze nummer 24. Wijtze zoeke op ut formulier, dur staat gien nummer 24 op de lijst, Jacob zet sien bril op (-35) kiekt nog eens het veld in en roept, se hewwe allemaal nummer 24. Na vijf minuten drong het tot hem door dat de mannen voor op hun shirt Fysio Rozengracht 24 hadden staan, het nummer van het gebouw dus. Wijtze heeft het verder overgenomen en Jacob naar de Kantine gestuurd voor een Red Bull om op te knappen. De doelpuntermaker was overigens Frank Galema. En Fysio had gien kien an de Makkummers, voor de wissel hadden Lutzen Smits, Frank Galema, Marijn Helfferich, Dennis Jorna (2x) en Lee-Roy Purvis er al zeven in liggen. Daar tegenover stond een treffer van Feike Melchers, 7-1 dus. In de tweede helft scoorden Lutzen Smits (2), Frank Galema, Jan Hoem B en Stefan van der Molen er nog zes bij en daar stelde de Zwaan nog een treffer van Sytze de Vries tegenover, eindstand 12-2.