Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden B-poule

NR 1 Hypotheek – Elzinga/v d Kooi 6-4
De RKVV NR 1 begon goed, Sander Zeilmaker knalde eerst tegen de keeper op en tikte de rebound binnen 1-0. Het spel ging op en neer en toen Mark de Puyselaar er alleen door ging was het alweer gelijk 1-1. Het werd een doelpuntrijke 1e helft, Mark de Puyselaar en Patrick v d Veen zetten EvdK op een 1-3 voorsprong, maar Sander Zeilmaker en Niels Outhuyse trokken de stand weer recht 3-3. Het bleef een leuke wedstrijd waarin beide teams vochten as leeuwen voor de winst. Toch was NR1 even slagvaardiger, tussen een paar benen door maakte Niels Outhuyse 4-3, en Sander Zeilmaker met een afstandsschot 5-3. Nog even zorgde Patrick v d Veen voor wat hoop 5-4 en leek het zelfs nog gelijk te worden maar Arno Bouwhuis zijn pegel kletste op de paal. En dat gebeurde vaker de bal tegen paal en lat. Een, een tweetje tussen Sander Zeilmaker en Niels Outhuyse deed de laatste de strijd beslissen 6-4.

Oosterhof/Holman – Nesta Shipping 2-6
Eelco v d Schaaf was ook weer afwezig en hij zag er afgetraind uit, hij haalde meteen dan ook vorstelijk uit maar helaas raakte hij het houtwerk. Aan de andere kant stopte Zuiderhof een pegel van Sicco v d Bij. Maar toen de OH defensie een foutje maakte was de sluwe Johan Janssen attent en was het 0-1. Een knal van Stefan Beuker kwam wederom op de paal maar de bal stuitte dan op keeper Zuiderhof sien brede billug en rolde er alsnog in 1-1. Je moet altijd letten op het linkerbeen van Emiel Postmus, dat gebeurde niet en hoppa 1-2 voor Nesta. Vervolgens schoot Johan Janssen door de benen van keeper Dirx 1-3. OH viel aan kreeg kansen maar troffen vaak die brede billug van keeper Zuiderhof op hun weg. Toen vervolgens David [Adriaan Aalders] en Goliath [Eelco v d Schaaf] elkaar in de weg liepen maakte v d Bij 2-3. Later herstelde Aalders zijn fout en maakte hij 2-4. Jaap Wagenaar van OH schoot de bal van paal naar paal maar niet over de lijn. Slecht opruimen van de OH keeper deed de bal tegen het weelderige lichaam van Emiel Postmus aan komen en het was 2-5. Uiteindelijk tikte Aalders nog 2-6 binnen een verdiende overwinning.

Team Gulf – Futsal Harlingen 4-3
Futsal is een nieuwe ploeg, althans ze hebben een nieuwe naam. Ze traden aan tegen Gulf en die namen door een droog schot van Justin Boomstra de leiding 1-0. Er werd snel gespeeld en de mannen liepen zich het hompeskompusapeschaap. Een mooie aanval van Gulf werd even netjes afgerond door Nick Elsinga 2-0. En toen Bouwe v d Veen verwoestend uithaalde kwam Futsal terug tot 2-1. In de 2e helft ronde Jeroen v d Nieuwenhuizen de eerste de beste aanval mooi af 3-1. Het werd spannend omdat de mannen van Futsal hun naken vochten om terug te komen. Rienk Broersma maakte 3-2 en Bouwe v d Veen joeg de gelijkmaker binnen 3-3. Je denk dan dit blijft gelijk maar dan ineens vanaf de zijkant, je hore um niet sien um niet maar ineens komt ie van de siedliene en schiet Tom Bosma de winnende in de touwen 4-3 voor Gulf.

Wedstrijden C-poule

Fysio Rozengracht – Chill Time 3-3
Het begon in het begin van de wedstrijd al met vuurwerk binnen de minuut scoorde Frank Galema al 1-0 voor Fysio. Meteen daarna leek het 2-0 te worden maar het schot van Lützen Smits klapte op de paal. Aan de andere kant kwam Mark Koornstra alleen voor de keeper maar hij schoot de bal een week naast. Chill Time viel aan kreeg een hoop kansen maar de schoten waren niet zuiver. Wel het schot van Eric de Groot hij maakte de verdiende gelijkmaker 1-1. In de 2e helft ramde de CT keeper de bal weg die kwam op e hasses van Lee-Roy Purvis en dat betekende 2-1. Meteen daarna wist Lee-Roy het net weer te vinden 3-1. Het antwoord kwam al snel van Kristiaan Feenstra 3-2. CT gooide alles op de aanval en werden ook gevaarlijk, het geluk lachte hen toe toen Robin Regtop via de voet van de keeper 3-3 maakte. Even leek CT de volle winst nog te pakken helaas voor CT vloog de inzet van Robert v d Zee op de paal.

SVO Attema – Cafe ’t Skutsje 5-1.
Attema had er zin aan want vanaf het begin gingen ze er volop tegen aan. Een inzet van Pieter Jan Frik was te zacht maar de volgende bal van Fabian Donderwinkel vloog wel in het Skutsje doel 1-0. En die Fabian scoorde een echte hattrick, dat is 3 goals achter elkaar in een helft. Fabian zijn volgende schot werd wel wat simpel door gelaten door keeper Boomstra 2-0 en geknoei in de defensie strafte hij resoluut af 3-0. ’t Skutsje was de kluts even kwijt dus kon Nigel Breidenbach er ook nog 4-0 van maken. In de 2e helft speelde ’t Skutsje een stuk beter en kregen kansen, ze hadden pech dat keeper Hessel weinig door liet deze avond. Weer gingen de Skutsje boys in de fout en weer maakte Donderwinkel dat af 5-0. Gelukkig wist Richard Ysbrandy de eer voor ’t Skutsje nog te redden 5-1.

De Weinstube – Bakkerij Overzet 9-1
De Weinstube beschikt over een te sterke ploeg voor in C poule dus kunnen ze dan ook grote uitslagen behalen. Ze gingen dan ook fel in de aanval en de veteranen van Overzet moesten weer in de defensie. Hidde Huisman wist al snel 1-0 te maken en ook Hidde zou een zuivere hattrick te scoren. Hij maakte ook nog 4-0 en 5-0 daar tussendoor maakte Luuk Jellema nog 2-0 en Jilke Alkema 3-0. Ook in de 2e helft scoorde Hidde Huisman nog 2 keer en dat deed Friso van Eijck ook, een tegen treffer van Jan Stienstra betekende uiteindelijk een einduitslag van 9-1.