Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule
Kantine Waddenhal – De Bock Computers 2-9
De Bock speelde voor het eerst in de -poule en als je dan direct tegen de Kantine Waddenhal moet spelen, dan tref je het niet. Beide teams hadden één wissel dus kwam het ook nog op de conditie aan. De Kantine zette meteen de sokken er in en na een solo van Freek Töpfer was het al snel 1-0. Freek stelde even later Ralf van Hurck in staat om 2-0 te maken. Ja en De Bock die wilde wel maar kwam gewoon te kort. Een uittrap op Freek Töpfer werd door hem simpel verlengd; 3-0. En toen ur drie man van De Bock op e billug leiden toen kon Ronald Jilderts 4-0 maken. Martijn (Tinus) van Hurck die op de bank zat, zou worden gewisseld maar hij zei, laat mij maar zitte ik bin de beste in de derde helft. Töpfer maakte in de eerste helft nog 5-0, in de tweede helft schoot Stefan Adema van ver binnen; 6-0. Töpfer maakte 7-0 en vijf minuten voor tijd kwam Tinus van Hurck er in en die gaf meteen sien broerke Ralf een niet te missen bal; 8-0. Het werd uiteindelijk 9-2, doelpunt van de Kantine door Stefan Adema en Jelte Kroes en Tjerk Helffrich scoorden tegen.

Friesland Direct – Van der Pol Auto Verhuur 4-1
Al binnen drie minuten maakte Drewes Janssen uit de draai 1-0 voor zijn ploeg FD. Daarna speelde het spel zich wat af op het midden en werden er weinig kansen gecreëerd. Pas in de elfde minuut werd er weer gescoord, Niels Vlottes draaide sien mooie gespierde kont naar de tegenstander en haalde vervolgens uit; 2-0. Van der Pol vocht terug en Peter Vredeveld wist 2-1 te maken, meteen daarna knalde Nico Heeringa de bal op de paal. Toch kregen de mannen van FD wat meer kansen, zo mistten Drewes Janssen en Albert Nieuwenburg alleen voor de keeper. Een schot van Eric Hoekstra vloog tussen wat jongens van Van der Pol door en kletste wel in de touwen; 3-1. Het werd allemaal wel een beetje fel en even was er onenigheid tussen Bakker en Heeringa maar scheids Bert Erents sprak hen even streng toe en men kon weer verder. Na de berisping van de scheids werd het allemaal wat rustiger. FD kwam door een punter van Eric Hoekstra zelfs nog op 4-1 maar daar bleef het bij.

Wedstrijden C-poule
Fysio Rozengracht – Bakkerij Overzet 5-3
Het was eigenlijk een beetje jong Zeerobben tegen het wat oudere Zeerobben (Overzet). Fysio zocht meteen de aanval en Overzet moest zich beperken tot het verdedigen. Maar die ouwe jongens hielden de stand lang op 0, maar ja ze hewwe in Jan Boomsma dan oek een wereldverdediger. Pas na vijftien minuten wist Stefan van der Molen van afstand de Overzet keeper te verrassen; 1-0. Toen een tel later de Fysio-defensie in de fout ging, strafte de techniekes Pieter Miedema dat met een subtiel wippertje af; 1-1. In de tweede helft maakte Frank Galema 2-1 maar het moest weer van afstand want ze kwamen niet se maar langs Boomsma c.s. Ook Stefan van der Meer scoorde van afstand maar ja ze tellen wel; 3-1. Daar tegenover maakte Peter Jaspers weer een mooie goal, een boogje boven in de hoek; 3-2. Even niet opletten en de stand was 4-2 door Marijn Helfferich. Pieter Miedema mistte alleen voor open doel en dat deed Jan Boomsma even beter, bekeken en met precisie lepelde hij de 4-3 binnen. Ut wud nog een spannend minuutsje, zeiden de mannen van Overzet. Helaas voor hen besliste Frank Galema de wedstrijd in het voordeel van Fysio, 5-3.

De Weinstube – Chill Time 4-2
Binnen de minuut kreeg Chill Time een vrije trap en die werd er keurig ingejaagd door Robbin Regtop; 0-1. Aan de andere kant mistte Mark Schapelhouman een dot van een kans, maar even later scoorde Mark wel met een prachtig hakje; 1-1. En toen de defensie van Chill Time even de hasses ur niet bij hadden maakte Mark weer een goal; 2-1. Ook in de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd, maar werd er wel een beetje te hard gespeeld. En dat harde spel werd soms bestraft met de nodige gele kaarten. De Weinstube vergrootte de voorsprong door een treffer van Friso van Eyk; 3-1. Hierna viel het mooiste doelpunt van de avond en die kwam van de voet van Kristiaan Veenstra; 3-2. Het werd nog spannend, toch wist Siebe Lutgendorff met een doelpunt de Weinstube de volle winst te bezorgen; 4-2.