Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie

A-poule
De Kombuis – Kantine Waddenhal 3-8
De kampioen begon goed, een mooie pass van Jorik Erents werd even fraai afgerond door de veteraan Ralf van Hurk 0-1. Beide teams kregen kansen maar de beide keepers waren in vorm. Totdat vanaf de zijkant Eric Broeknuizen 1-1 maakte. Maar het begon te draaien bij de Kantine en uit de draai joeg Ralf van Hurck 1-2 in de touwen. De Kantine ging door, een pasje van Sjouke Bootie ronde Jorik Erents af 1-3, een prachtschot van Romero betekende 1-4. We hadden oek net se goed thuus blieve kannen, seiden ze bij de Kombuis. Romera maakte 1-5 na aangeven van Jorik Erents, Jorik zelf maakte 1-6 en Sjouke Bootsma 1-7. Marcel ten Hoeve tikte vervolgens 2-7 binnen, Jorik Erents 2-8 en Erik Broekhuizen bepaalde de eindstand op 3-8.

B-poule
Nesta Shipping – Hendriks v.d. Heide 8-7
Een partij in de middenmoot en die begonnen de mannen van Nesta, gezien hun leeftijd, kalm aan. Wel namen ze de leiding toen Sjoerd ten Hoeve, Johan Janssen in kansrijke positie zette 1-0. En Johan was oek se vriendelijk om een in eigen goal te skoppen 1-1. En Nesta speelde een beetje ut Franeker voetbal van vroeger, stief in e verdediging en loere op een kanske. Keeper Tjerk Bekius van Nesta verdiende wel een pluim die stopte menig kansje. In de 2e helft kwam meteen Frank Alberda alleen op het HvdH doel af, maar hij had de slaap nog in de ogen en miste. Frank Pietersma deed dat beter hij scoorde 2x, 1-2 en 1-3 en Maurice v.d. Kooi maakte er zelfs 1-4 van. In de 2e helft waren de ouwe spieren van de mannen van Nesta warm en kwamen ze terug. Eerst door Johan Janssen 2-4 en een harde schuiver van Eelco v.d. Schaaf betekende 3-4. En het doelpunt maken ging door Mark de Puyselaar 3-5, Adriaan Aalders 4-5, Eelco v.d. Schaaf 5-5, Maurice v.d. Kooi 5-6, Frank Alberda 6-6, het bleef spannend Johan Janssen 7-6, Richard v.d. Kooi 7-7. En het was Eelco ‘dynamite’ v.d. Schaaf die de strijd besliste 8-7.

PoPaLo – Fysio Rozengracht 4-3
PPL moest winnen om nog te kunnen promoveren en de mannen hadden er zin aan. Maar het ging niet van een leien dakje, de eerste 9 minuten konden ze gien deuk in een pakje butter skoppe. Na 10 minuten was het eindelijk raak, Kees Knier jr haalde uit en dat betekende 1-0. Fysio gaf zich niet zomaar gewonnen en kwamen terug via Marijn Helfrich 1-1, en ze namen ook brutaalweg de leiding door Jan Harm Baard 1-2. In de 2e helft werden de voddeboeren toch weer wakker en kon Lowie Quisenaerts via de keeper gelijk maken 2-2. En meteen daarna kwakte Efan van Sertina de voorsprong in de touwen 3-2. Een prachtige solo van Marijn Helfrich bracht de stand weer in evenwicht 3-3. De lipkes van de coaches en sponsoren van PPL begonnen al wat te trillen. Het zat PPL echter mee want van ver schoot Lowie Quisenearts op doel, de bal raakte wat poten links en rechts en vloog in het doel 4-3. De PPL bank sloeg hierna een kruisje toen ze een inzet van Fysio tegen de paal zagen belanden, het bleef 4-3.

Bakkerij Overzet – Cafe ’t Skûtsje 3-0
Overzet zette direct druk op het Skûtsje doel en de mannen wisten even niet waar ze het moesten zoeken. Overzet kreeg kansen maar keeper Nol Brouwer stak weer eens in een grootse vorm. Hij was echter kansloos toen een schot van Klaas Kuiken (Fred zn) van richting veranderde, 1-0. En ’t Skutsje zelf wist niet erg veel gevaar te stichten voor het Overzet doel, waar keeper Henk Zegel met sien brede billug alles teugen hield. Nog in de 1e helft maakte Hans Otten met een vette punter 2-0. In de 2e helft begon ’t Skutsje sterk helaas wisten ze de juiste richting niet te vinden. Daarom wist de ervaring het te winnen met 3-0, de laatste treffer kwam op naam van Klaas Kuiken.