Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule
De Kombuis – De Bock Computers 6-3
Het werd een slow start van beide ploegen die duidelijk eerst even de kat uit de boom wilden kijken. Toch kregen ze onverwacht toch wel leuke kansjes maar daar werd niets mee gedaan. Totdat Menno Bottema op doel schoot de bal werd van richting veranderd en de keeper lag in de verkeerde hoek, DBC stond voor 0-1. De Kombuis kreeg veel kansen die ze misten of die met de voeten gered werden door keeper Niels de Lange. Toen Steffan Amels door de midden doorbrak liet hij de Lange echter kansloos 1-1. Weer nam DBC de leiding Marco Zeilmaker klopte ut hele zootsje op snelheid en tikte 1-2 binnen. Het was soms druk voor het DBC doel en toen een bal terug kwam uit de defensie maakte Steffan Amels 2-2. In de 2e helft kwam een bal terug van de keeper en stond Marcel ten Hoeve op de juiste plaats en leidde de Kombuis 3-2. Nog even kwam DBC terug, alleen vloog Tjerk Helfferich er door, of skoten ze um uut een kattepult vut, en maakte hij beheerst 3-3. Toen deed de Kombuis er een schepje bij op en maakte Daniël Matakupan 4-3 en schoot Steffan Amels tussen de benen van de keeper door 5-3. Marcel ten Hoeve maakte nog 6-3 en beide keepers waren de man of the match, ze keepten poer best.

Friesland Direct – Kantine Waddenhal 1-6
Het verschil met de koploper de Kantine is wel wat groot maar FD is wel een ploeg die voor een verrassing kon zou kunnen zorgen. En in de 1e helft hielden de mannen van FD stand. Vijf minuten liepen de teams wat heen en weer te ballen, alleen een schot van Klaas Kuiken op de paal zorgde voor wat opleving. Maar een snoeihard schot, ut rookte ur over, van Ralf van Hurck vloog hast deur ut net 0-1. FD deed wat terug Drewes Janssen nam een bal in een keer op sien poot en hoppa 1-1. FD verdedigde goed en vooral keeper Johannes Visser pakte een hoop. Een gaatje zoeken in de 2e helft ging de Kantine een stuk beter af. Weer een schot van Ralf [ in ut Groningers is ut Rolf] vloog via binnenkant paal binnen 1-2. En die Ralf was in topvorm deze avond want ook 1-3 kwam van zijn voet. Aan de andere kant dook keeper GJ de Jong een pegel van Eric Hoekstra uit zijn doel. Klaas Kuiken schoot de keeper nog tussen de benen door 1-4, Ralf uit stand 1-5 en Ronald Jilderts maakte 1-6. De mannen van FD hadden ut eind in e bek Jelle Talhout moest zelfs an e zuurstof.

Wedstrijden C-poule
SMS Chill Time – De Weinstube 3-5
SMS had nog een kansje om te promoveren maar dan moest er wel gewonnen worden van de Weinstube. En de Stube begon voortvarend binnen 2 minuten maakte Hidde Huisman al 0-1. SMS werd wakker en hield de Stube wat beter in bedwang, Arjen Outhuyse kreeg en kans maar zijn schot was te slap. SMS loerde op een uitval en de Stube was wat sneller in hun spel. In de 2e helft vielen er meer doelpunten eerst miste Daniël Kalkhuis nog alleen voor de keeper en dat deed Luuk Jellema ook. De Stube was sterker maar och lieve vrede wat sjanterden die lui teugen ulkaar. Eindelijk was daar een lobje van Hidde Huisman over de SMS doelman 0-2. Het lukte nu wat beter bij de Stube, Siebe Lutgendorff maakte 0-3 en het infant terible Luuk Jellema tikte 0-4 binnen. Robert v d Zee deed wat terug 1-4 maar meteen werd het 1-5 door Friso van Eyk. Robbin Regtop en Robert v d Zee brachten de stand terug tot 3-5 maar daar bleef het bij.

Fysio Rozengracht – SVO Attema 5-1
Koploper Fysio begon tegen nummer laatst aanvallend maar dat zonder de nodige slimmigheid voorin. De sporadische uitvallen van SVOA waren wel degelijk gevaarlijk maar ze gingen er ook niet in. Bij Fysio was nog een euvel ut leek wel of hadden ze liem an e poten, ze gaven nooit een bal af. Daar door bleef de stand tot aan de wissel dan ook gelijk 0-0. In de 2e helft knalde Lutzen Smits op de SVOA paal maar ook keeper Hessel Zuiderhof keepte as een leeuw. Een uitgooi van keeper Zuiderhof kwam bij Jan Pieter Frik en met sien grote teen werd het 0-1 voor SVOA. Een minuut of 10 voor tijd begonnen ze te knoeien bij SVOA achterin en dat strafte Marijn Helfferich af 1-1. En Fysio ging goed door weer Marijn wist de stand naar 2-1 te tillen. SVOA gaf zich min of meer over maar dat wel na goed tegenstand te hebben geboden. Lutzen Smits 3-1, PIM B 4-1 en Lee-Roy Purvis 5-1 en dat was meteen de eindstand.