Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijd A-poule
Kantine Waddenhal – Van der Pol Autoverhuur 8-1
De start kon je wel verrassend noemen omdat binnen 2 minuten Koen v d Veen de van der Polsjes al op een 0-1 voorsprong zette. En die stand hielden ze ook lang op de borden, en dat met leuk voetbal van beide kanten. Maar ja bij de Kantine zitten wat meer schutters en in de 8e minuut maakte Jorik Erents dan ook 1-1. En toen Ralf van Hurck een minuut later de bal voor zijn dodelijke linkerbeen kreeg was het 2-1. Een helft hield v d Pol dus aardig stand maar in de 2e helft sloeg de kantine toe. Direct in de 2e helft joeg Barry Hamstra 3-1 in de touwen. Niels Bakker, van de van der Polsjes, probeerde het met een fraai schot maar keeper Gert Jan de Jong lag op de juiste plaats. En dan op drie pasjes van de Zeeuwse babbelaar Ralf van Hurck scoorden Klaas Kuiken 4-1, Sjouke Bootsma 5-1 en Stefan Adema 6-1. Ralf zelf maakte 7-1 en Barry 8-1.

Wedstrijden B-poule
Bakkerij Elsinga/V.d. Kooi Schilder – Oosterhof/Holman 6-4
De nr 2 EvdK moest tegen de nr 5 van deze competitie OH. De eerste kansen waren voor OH maar Sicco v d Bij en Sietse Sytsma hadden de luuken voor de ogen en misten of keeper Fisher pakte de ballen. De eerste de beste aanval van EvdK was meteen wel raak, een mooie aanval ronde Maurice v d Kooi fraai af 1-0. Twee tellen later miste Maurice toen hij oog in oog met de keeper stond. Na een vrachtwagen vol kansen te hebben gemist maakte na 10 minuten Sietse Sytsma toch nog 1-1. Maar die v d Kooien waren in topvorm, 3 seconden voor de wissel tike good old Richard v d Kooi 2-1 binnen. OH kwam terug na 6 minuten in de 2e helft, er was een foutje in de EvdK defensie en dat strafte Geert Jan de Groot af 2-2. EvdK nam weer de leiding, Andre Alberts ronde een solo af 3-2. Jarno Bouwhuis kon 3-3 maken maar de kerel miste. Patrick v d Veen maakte 4-2, maar weer kwam OH terug Geert Jan de Groot 4-3, en Steven Beuker 4-4. De finish was voor Maurice v d Kooi met twee treffers bepaalde hij de eindstand op 6-4.

Wedstrijden C-poule
De Zwaan – De Weinstube 2-7
In de eerste wedstrijd had de Stube verloren van de Makkummers, dus gingen nu de mouwen omhoog. Maar Hidde Huisman zette de Stube nu snel op 0-1 door een bal tussen een mêlee van spelers heen te draaien. Het werd 0-2 door Friso van Eick de bal keutelde over de lijn en de keeper dook er ook nog overheen. De Zwaan deed wat terug met een mooi schot maakte Daniel Kleiterp 1-2. Weer maakte Friso van Eick sun lullig goalsje de keeper dook ur weer overheen 1-3. In de 2e helft liet Daniel Kleiterp even zien dat hij wel balle kan, hij passeerde ut hele zootsje en hoppa 2-3. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de Zwaan want de Weinstube liep uit. Siebe Lutgendorff 2-4, Hidde Huisman 2-5, van Eick 2-6 en Keimpe Pols via onderkant lat 2-7. Verder viel ut op dat ut roetkoud was in de hal je konnen de hanskoenen wel an houe, hou kan dat nou.

SMS Chill Time – Cafe ’t Skutsje 4-2
’t Skutsje had de kans om nu eindelijk eens drie punten te verdienen en van die hatelijke nul af te komen. Het leek er echter niet op , de mannen hadden geen wissels en het was duidelijk te zien dat ze oud en nieuw nog in e poten hadden. Tony Outhuyse miste bij SCT hij was an ut schansspringen in Garmis Partenkirchen of ze, en daar is ie een paar keer goed op sien vreet vallen. Met een droge knal opende Robbin Regtop de score voor SCT 1-0. Ze hielden het heft in handen en Eric de Groot wist 2-0 te maken. Daarna dommelden de mannen wat in en kon ’t Skutsje door een lucky goal van Richard Ysbrandy op 2-1 komen en maakte Richard nog een lucky goal en was het 2-2. Vlak voor de wissel trof Robbin Regtop met een schroeier weer de roos 3-2 voor SCT. Na de rust zakte het spel naar een bedenkelijk niveau, lange halen en gauw tuus. Eric de Groot maakte nog 4-2 en daar bleef het bij.

ZWF /Poelstra – Hendrik v an der Heide 4-3
Ook HvdH bleek nog niet een punt te hebben en ZWFP bungelt wat in de middenmoot. HvdH nam wel brutaal de leiding door een goal van Solaiman Snoussi 0-1. Het ging gelijk op en via de vleugel wist Jeffrey Siccama de stand weer gelijk te trekken 1-1. Het spel golfde op en neer en bij een uitval vloog Daan Schaaf as een hazewienhonsje alles voorbij en maakte 2-1 voor ZWFP. Een vrije trap van Lennard Tijsen vloog in de touwen en het was weer gelijk 2-2. De vreugde was van korte duur want Klaas Boonstra zette ZWFP op 3-2. De mannen hadden de iespegels an e neus hangen se koud was ut dus vlogen se hun uut de naad om warm te wudden. Een mooi schot van Solaiman Snoussi betekende weer een gelijke stand 3-3. Maar ja toen HvdH even niet oplette kuierde Sven Warmerdam door de defensie en dat betekende 4-3. In de laatste seconden kreeg Justin Attema de kans op de gelijkmaker, de keeper lag al maar Justin kopte de bal helaas voor hem naast, het bleef 4-3.