Sport

Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie


Wedstrijden B poule NR 1 Hypotheek ? Futsal Harlingen 8-3 NR 1 was koploper en wilde dat ook graag blijven natuurlijk. Maar NR 1 had niet al teveel voetballers omdat ur een paar een etentsje hadden van de baas en nog ut een of ander. Zal een toer wudde, dat vreten, want de helft kan niet eens met mes en vurk vrete. Bennie Zeilmaker ook niet maar die hoefde niet hij speelde uit nood mee. En NR1 begon goed eerst scoorde Sander Zeilmaker vanaf rechts 1-0 en later vanaf links 2-0, maar ut kan oek andersom weest hewwe. Marco Bos hield de spanning er wat in en vanaf rechts maakte hij 2-1. De vreugde was van korte duur een leuke aanval werd afgerond door Brian Zeilmaker 3-1. In de 2e helft liepen de mannen van NR 1 weg, een frommel bal van Brian Z mistte de keeper 4-1 en Rene Metz ving een bal goed op en maakte 5-1. Een uitgooi van de keeper werd meteen verlengt door Sander Z 6-1. Willem Wielinga en Jos van der Woude scoorden nog voor Futsal en voor NR 1 deden Brian en Sander Zeilmaker dat, eindstand 8-3.

Oosterhof/Holman – Team Gulf    6-1
OH had een nieuwe speler en wel de man die al sun 25 jaar bij Visser rec. speult het, Hessel Bootsma. Het eerste schot was van Sietse Sytema op het doel van Gulf, maar daar stond de veteraan Peter Schadenberg en as een adelaar in een vrije val dook ie naar de bal een pakte um. En Gulf nam zelfs de leiding door een pegel van Nick Elzinga 0-1. Aan de andere kant stopte Schadenberg nu een bal van Steven Beuker maar nu was dat net achter de lijn 1-1. En 2 tellen later kwam OH op voorsprong door Sietse Sytena 2-1. Gulf viel aan maar ook hier stond een keeper, voorlopig, alle ballen te keren. In de 2e helft was daar een opwippertje van Cor Steert en blindelings uithalen betekende 3-1. Het was duidelijk dat ze bij Gulf van slag waren zeker achterin. Sicco van der Bij passeerde die defensie zo ook de keeper 4-1. Gulf had ook niet mazzel omdat Elzinga 2 keer op de paal knalde. Nieuwkomer Hessel Bootsma maakte 5-1 en het laatste doelpunt was van Cor Steert 6-1.

Nesta Shipping – POPALO    5-6
Een strijd in de subtop en beide ploegen hadden bij winst ook nog uitzicht op een tweede plaats. Nou het begon goed voor Nesta, die grote Eelco van der Schaaf zette sien maatsje vierenvieftig met piene teugen de bal en keeper Rutten hoorde hem alleen maar fluiten 1-0. Maar aan de andere kant loopt Kees Knier hij is wat kleiner en het oek niet sun grote poot, maar hij schoot ook hard en via de onderkant lat raak 1-1. Het werd spannend, Kees Knier nu met een schuiver 1-2, Emiel Postmus een mooie volley 2-2 en Hein Kuiken een uit stilstand 3-2, nou loopt nooit se veul hur. Direct na de treffer van Hein, maakte Efan van Sertina alweer gelijk 3-3. Ook in de 2e helft bleef het erg spannend en werd er hard gewerkt. Even letten ze niet op bij PPL en kwam Emiel Postmus helemaal vrij te staan en dan is het natuurlijk raak 4-3. En Hein Kuiken leek de winst binnen te halen door 5-3 te maken. Maar het leek er op dat de mannen van Nesta vermoeid raakten want PPL kwam terug. Met een fraai hakje wist Norby er 5-4 van te maken. In de laatste minuut nog een Belgische solo van Lowie Quisenaerts en het was 5-5. En je kan ut gelove of niet maar in de laatste seconde sleepte Efan van Sertina er nog de volle winst uit voor PPL 5-6. Het commentaar van Nesta was, die wedstrieden dure ons net even te lang.

Wedstrijden C poule
ZWF Poelstra – De Zwaan    6-2
De Zwaan staat op de 2e plaats en speelde al de laatste wedstrijd in de 1e helft van de competitie. Dat deden ze tegen ZWFP en ook zij kunnen nog hoog eindigen in de C poule. Maar de Zwaan trof het niet omdat Daan Schaaf in zien sundagse vorm stak. Al snel in de wedstrijd zag je ineens een streep langs de zijlijn vliegen, dat was Daan, en hij joeg de bal ook nog boven in de hoek 1-0. Hierna schoten zowel ZWFP op de paal maar ook de Zwaan. Ja toen ineens was hij er weer,  ut herdershondsje Daan Schaaf, dit keer trok hij naar binnen en maakte 2-0. De Zwaan had wat pech , twee keer ramden ze onhoudbaar op het doel maar beide keren raakten ze de lat. Bobbie van Houwelingen deed dat beter hij maakte heel netjes 3-0. En de Zwaan werd niet kampioen paaldansen maar wel paalschieten, nu schoten ze 4x op de paal. Maar ze kwamen toch terug Feike Melchers schoot tussen de benen van de keeper door 3-1. En toen vervolgens een inzet van Lennart Adema wel of niet over de lijn was, bleek dat wij geen elektronische middelen nodig hebben want wij hewwe onze grensrechter Age Tichelaar en die gaf resoluut een doelpunt 3-2. Hierna pakte ZWFP de draad weer op een scoorde Piet Poelstra 4-2, hij skreeuwde se hard dat ut dak ur hast of vloog. Daan Schaaf en Jeffrey Siccama bepaalden de eindstand op 6-2.

Bakkerij Overzet – Chill Time    6-5
Alhoewel Overzet aanvallend begon was het toch Kristiaan Feenstra die voor CT op de paal knalde. Toch opende Klaas Kuiken de score voor Overzet op aangeven van Jan Stienstra 1-0. Even later liet de goed spelende Robbin Regtop de keeper kansloos 1-1. Nog wat later gaf Regtop een niet te missen pass aan Robert van der Zee 1-2. Coach Tony Outhuyse was verbaal wel aanwezig ut leek soms net sun dorpsomroeper. In de 2e helft breide CT hun voorsprong uit en weer was Robbin Regtop de schutter 1-3. Overzet werd wakker en een vette punter van Hans Ottens betekende 2-3 en even later rondde Klaas Kuiken een mooi een tweetje af met Jan Stienstra 3-3. Maar weer nam CT de leiding dit keer scoorde Kristiaan Feenstra 4-5. Het bleef spannend tot de laatste seconden, Jan Stienstra tikte nu zelf een in de touwen 5-5. En as jim nou dinke deed peter Jaspers niet met, nou dat deed ie wel degelijk op slag van de eindtoeter ston de slimmerik weer op ut goeie plak en besliste de strijd 6-5.

Fysio Rozengracht – De Weinstube    2-1
Een topper in de C poule was deze wedstrijd, Fysio bovenaan en de Stube daar achteraan. Het bleef lang 0-0 want de ploegen waren elkaar wel erg lang aan het aftasten zonder echt gevaarlijk te worden. Pas na 10 minuten werd gescoord en het was Siebe Luftendorff die zich mooi vrijspeelde en de Stube op 0-1 zette. Friso van Eyck kwam daarna voor een leeg doel te staan en kon 0-2 maken maar de man mistte. En toen de Stube coach naar Jilke Alkema riep, doe wat, knalde hij de bal op de paal. Net voor de wissel benutte Marijn Helfferich zijn kans wel en was het 1-1. Het was in de 2e helft stilstaand voetbal en de Stube leed enorm veel balverlies. En dus kon het gebeuren dat Steven Simpel ineens een kans kreeg en die ook benutte 2-1 voor Fysio. En de laatste minuut schoot de Weinstube nog een keer op de paal, dus wonnen de mannen van Fysio deze topper, wat nooit een topper werd, met 2-1.

|Doorsturen

BuienradarAgenda