Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule
De Bock Computers – Scan Wandbekleding/Damstra Rijschool 3-6
Twee jonge teams die elkaar bestreden beiden hadden nog geen punten. En Scan nam de leiding toen ze achterin bij de Bock de hasses ur even niet bij hadden, Erwin de Boer maakte 0-1. Een schot van de, de Bock kant werd fraai gestopt door Robin Wagenaar. Scan was gewoon de betere ploeg waren wat feller en durfden de beuk er in te gooien. Een schot van Frank ten Hoeve vloog tussen de paal en de keeper door 0-2. En met een mooi schot zorgde Erwin de Boer voor nog meer afstand 0-3. Meteen in de 2e helft deed Wesley Schaap wat terug 1-3. Maar de Scan boys bleven sterker en heel snel tikten Frank ten Hoeve en Mattheus Jansen hun naar 1-5. Frank ten Hoeve voor Scan en Jelte Kroes en Tjerk Helfferich voor de Bock zetten de eindstand op 3-6.

Topline Yacht Design – Friesland Direct 6-1
Een topper in de A poule beide ploegen stonden aan de top en het kon dus spannend worden. TYD begon goed Dylan Drent ramde er meteen vanaf de aftrap 1-0 binnen. Het leek in evenwicht te blijven want even later knalde Drewes Janssen een vrije trap in de touwen 1-1. Maar langzaam aan werd TYD sterker en konden de mannen van FD er nog moeilijk uitkomen. De erg bewegelijke Dylan Drent maakte er 2-1 van en een pegel van Niels Vlottes ging aan de andere kant net naast. Vervolgens was daar weer de balkunstenaar Michel v d Ploeg die met een mooie beweging er 3-1 van maakte en voor afstand zorgde. In de 2e helft probeerde FD van alles maar ze kwamen gewoon te kort en TYD had weinig zwakke plekken en die had FD wel. Via Michel v d Ploeg, Dylan Drent en Reinier v d Stap liepen ze naar een 6-1 voorsprong. FD kreeg in het laatst nog mooie kansen maar deden daar niets mee.

De Kombuis – Van der Pol Autoverhuur 5-5
Ook deze ploegen hadden nog geen punt en daar waren ze wel aan toe. Het werd een spannende partij waarin beide teams elkaar geen duimbreed toe gaven. Pas na 8 minuten viel het eerste doelpunt vanaf de zijkant schoot Steffan Amels de bal in de verste hoek 1-0. En een mooie combinatie tussen Amels en Etienne Oosterom werd door de laatste afgerond 2-0. Het was de beurd aan v d Pol, Gideon Vellinga vloog er door als een witte tornado en maakte 2-1. En met zijn grote teen maakte Peter Vredeveld 2-2. Ook in de 2e helft bleef het spannend. Even hadden ze de hasses ur niet bij in de Kombuis defensie en David v d Pol tikte 2-3 binnen. En v d Pol liep uit, met een fraai hakje maakte Peter Vredeveld 2-4.Een vrije trap van Eric Broekhuizen werd door Steffan Amels afgerond 3-4 en een kanonskogel van Etienne Oosterom betekende de gelijkmaker 4-4. Het leek beslist toen Peter Vredeveld een minuut voor tijd 4-5 maakte. Maar de mooiste kwam nog Etienne Oosterom nam een bal op sien gladde plasse en het was 5-5 en zo bleef het ook.

Wedstrijden C-poule
De Weinstube – SVO Attema 10-3
Meteen de eerste aanval was het al 1-0 voor de Weinstube door een goal van Daniel Kalkhuis. SVOA kwam snel bij van de schrik want het antwoord kwam snel van Fabian Donderwinkel 1-1. Toen SVOA probeerde door te drukken pikte Hidde Huisman de bal op en zette de Stube op 2-1. De Weinstube speelde vanaf dat moment SVOA zoek en dat leverde nogal wat goals op. Topscorer was Friso van Eyk hij scoorde maar liefst 5 keer, Hidde Huisman 1x, Jilke Alkema 1x en Siebe Lutgendorf 1x betenkende 10 voor de Stube en tegen scoorden Jan v d Veer en Fabian Donderwinkel eindstand 10-3.

De Zwaan – Bakkerij Overzet 5-4
Klaas Kuiken opende de score voor Overzet en dat was een mooie opsteker 0-1. De Zwaan ging in de aanval en zetten het doel van Overzet onder druk maar daar stond keeper Bosga en die pakte op dat moment alles. Toen Kuiken heel Makkum en omstreken wilde passeren ging dat mis en strafte Jan Hiemstra 1-1 dat af, nu tastte Bosga mis. Hyltje Bosma zette de Zwaan even later op voorsprong 2-1 en Sytse de Vries vergrote de voorsprong naar 3-1. Maar toen was ie er weer Peter Jaspers als een slalom skiër vloog hij om alles heen en maakte 3-2 en meteen daarna kreeg hij een pasje van Kuiken en weer raakte Peter de roos 3-3. En direct na de wissel nam de Zwaan weer de leiding door Hyltje Bosma 4-3 en meteen maakte Klaas Kuiken weer gelijk 4-4. Het bleef spannend en die stand leek zo te blijven maar helaas lazerden ze achterin bij Overzet in slaap gaf Gerlof Smit een pass op Sytse de Vries en was de strijd beslist 5-4.