Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule
Scan wandbekleding/Damstrarijschool – Topline Yacht Design 2-3
Scan had nog geen punt en TYD kon bij winst op een gedeelde eerste plaats komen. En het zat de mannen van TYD wel mee want in no time had Cees Smaal de 0-1 er al ingetikt. Het leek eenzijdig te worden omdat na een minuut , de dribbelaar, Michel v d Ploeg ook al de tweede binnen tikte 0-2. Maar TYD werd wat gemakkelijk en zo kon Scan terugkomen. Frank ten Hoeve maakte 1-2 en toen er achterin niet even werd opgelet maakte Matheus Ype gelijk 2-2. In de 2e helft probeerde TYD het met afstandsschoten, daar gingen een berg van naast of de keeper stond in de weg. Maar toen was hij weer even ouderwets op dreef, Michel v d Ploeg hij passeerde 2 man plus de keeper en tikte netjes 2-3 binnen. En dan kan je zien dat ut kerelsje wel een bitsje balle kan. Bij deze stand eindigde de wedstrijd ook alhoewel een gelijk spel misschien wel de verhouding was geweest. Man of the match was de Scan keeper Tim.

De Bock Computers – Friesland Direct 1-5
Ook de Bock had nog geen punt en ook FD speelde voor een plaats bij de drie koplopers. Na lange tijd was het de top scheidsrechter Hielke Jager die weer eens op de fluit blies, kan ie goed. Het eerste doelpunt was voor FD, een lullig balsje van Niels Vlottes keutelde zo in het doel langs een verbaasde keeper 0-1. Een uitgespeelde aanval werd even later keurig afgerond door Drewes Janssen 0-2. Het werd allemaal wat minder en er werd teveel geouwehoerd tegen de scheids maar daar lag het niet aan het lag aan de ouwe hoeren zelf, het lukte niet. In de 2e helft roste Drewes Janssen een diagonaal schot op doel uit een moeilijke hoek maar hij vloog er wel in 0-3. De Bock kwam terug een pasje van Menno Bottema werd binnen geschoten door Snoussi 1-3. Een minuut later skoot Peter v d Veer as een torpedo achter de bal an en maakte 1-4. De overtredinkjes die hierna volgden waren wat irritant maar scheids Jager had de touwtjes goed in handen. En dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn bleek 50 seconden tijd, de witte tornado Nico Heeringa bepaalde de eindstand op 1-5, hij had sinds 1918 niet meer gescoord .

Wedstrijden C-poule
Chill Time – ZWF/Poelstra 4-0
Chill Time moest winnen om de koploper Fysio nog enigszins bij te houden. De eertse kans was voor Marco Schotanus, zijn schot vloog helaas op de paal. Keeper Siccama behoede met enkele fraaie reddingen ZWFP voor een achterstand maar helaas ging de inzet van Kristian Feenstra onder sien kont deur 1-0. De volgende 100% kans miste Kristian grandioos. Mieter O. probeerde het met buitenkantje voet maar helaas vloog de bal in de hanebalken. Chill Time miste veel kansen en verder speelden beide ploegen klungelig. Nog in de 1e helft maakte Arjan Outhuyse toch nog 2-0. In de 2e helft speulde Johan Ligthart eerst Daan Schaaf tussen sien poten deur, hij had de hele middag an ut barge vangen weest, en vervolgens scoorde Johan Ligthart 3-0. ZWFP kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas en Robert “Sybert”v d Zee kon ook nog 4-0 maken.

Fysio Rozengracht – SVO Attema 7-3
Fysio is koploper en wilde dat natuurlijk ook graag blijven, en dat begon goed. Keeper van Fysio gooide de bal naar Marijn Helfferich die pakte de bal liet keeper Visser naar de grond gaan en lopte de bal fraai over de keeper heen 1-0. Verder gebeurde er niet veel ja er werd er behoorlijk stevig ingegaan aan beide kanten, het nog net op het randje. Want ja voor je ut wete zit dat Fysio Rozengracht smoorvol met geblesseerde speulers. In de 2e helft maakte Folkert Brouwer met een geweldige pegel gelijk 1-1. Vervolgens verkeek de Fysio keeper zich op een rollertje van Jan v d Veer 1-2. Meteen aan de andere kant was er veel drukte voor het SVOA doel en kon, uit de kluts, Lee-Roy Purvis weer gelijk maken 2-2. En het bleef stuivertje wisselen Lutzen Smits 3-2 en hoppa Fabian Donderwinkel 3-3. Na dit doelpunt sloeg de koploper echter toe. Marijn Helfferich maakte nog 3 goals en Patrick Amels deed er nog een bij 7-3.

Bakkerij Overzet – Cafe ’t Skutsje 6-4
Beide ploegen konden wel wat puntjes gebruiken en de beuk ging er dan ook volledig in. Trouwens aan wissels was er geen gebrek want beide banken zaten smoorvol. Anthoon Elsinga kreeg als eerste een kans en wel voor een leeg doel maar de toch zeer handige jonge miste. Later probeerde hij het ook nog een keer met sien verkeerde poot toen vloog de bal richting stienen man. “t Skutsje startte goed Johan de Witte maakte 0-1. Overzet probeerde het met listige hakjes en sluwe balsjes dat lukte niet echt, wel een droge knal van Klaas Kuiken [fred zn] die vloog er in 1-1. Skutsje kwam voor toen Mathijs Boonstra een pass van Richard Ysbrandy binnen knalde 1-2. En meteen na de wissel maakte Lennard Veenstra er zelfs 1-3 van. De mannen van Overzet waren wakker geschud en gingen in de aanval. Ja en toen ineens was hij er wel Anthoon Elsinga met een listig balletje maakte hij 2-3 en een droge knal van Hans Otten betekende 3-3. De mannen waren los als een 2e Ronaldo kletste Peter Jaspers een vrije trap in de touwen 4-3. Hans Otten tikte 5-3 binnen en de balvirtuoos Peter Jaspers deed het net bijna scheuren 6-3. Nog even had ’t Skutsje een opleving en maakte Johan de Witte er 6-4 van, en daar bleef het bij.