Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden B poule Elzinga/van der Kooi schilder ? PoPaLo 6-3 Patrick van der Veen was al snel in de wedstrijd de PPL-ers te slim af en scoorde 1-0. En ook 2-0 maakte Patrick en weer stonden de mannen van PPL er as sleeuwen ur bij en keken er na. Daarvan schrokken de mannen toch wakker van en ze deden wat terug, Kees Knier maakte 2-1 en Efan van Sertina knalde 2-2 in de touwen. Het werd stuivertje wisselen in de 1e helft, Richard van der Kooi zette zijn ploeg op 3-2 en van Sertina maakte weer gelijk 3-3. In de 2e helft waren de mannen van PPL de richting kwijt. Kees Knier mistte alleen voor de keeper, maar dat gebeurde met meerderen. En bij EvdK stond Arno Bouwhuis te keepen as een tijger, drie keer op rij dook hij de bal uit z?n doel. Mark de Puyselaar maakte in die 2e helft een zuivere hattrick en zijn ploeg EvdK wonnen met 6-3.

Oosterhof/Holman – Futsal Harlingen    5-2
OH had er zin deze avond of coach van der Zweep had ze gember in e kont stopt want ze vlogen as raketten. Het was S Sytema die as een speer deur de defensie vloog en OH op 1-0 zette. Maar ja Futsal gaf zich direct niet over, ook Bouwe van der Veen gebruikte zijn snelheid en schoot via de binnenkant van de paal raak 1-1. Even later raakte S Sytema tussen een mêlee van spelers, ut leek de Kalverstraat wel, maar hij scoorde tussen alle benen door wel 2-1. Bouwe van der Veen maakte 2-2 na een lange sprint, daarna moest ie even an 'e zuurstof. Een bekeken bal vanaf de zijkant van Sicco van der Bij betekende 3-2. Na deze treffer zakte Futsal toch een beetje weg en maakten C. Steert en S. Beuker er uiteindelijk 5-2 van.

Nesta Shipping – Team Gulf    7-3
Nou lieve meesen bij dat Nesta Shipping stak de veteraan Johan Janssen wel in een grootse vorm. Maar liefst 4 keer wist ut veteraansje het net te doen bollen. Eerst nam Gulf de leiding al snel in de wedstrijd door Nick Elzinga. Een minuut later was daar Johan Janssen hij maakte snel 1-1 en met een vette punter zorgde hij ook voor de leiding 2-1. Zwak verdedigen van Nesta strafte Gerard Keuning af 2-2. Die Johan Janssen kwam weer in beweging en met een droge knal werd 3-2 en een droge knal, maar wel met links, van Emiel Postmus betekende een 4-2 stand. En toen Gulf in de aanval trok in de 2e helft verspeelden ze de bal en was hij er weer Johan Janssen 5-2.  Nick Elzinga maakte nog 5-3 en Emiel Postmus  bepaalde met twee treffers de eindstand op 7-3.

Café ’t Skûtsje – Fysio Rozengracht    2-5
Fysio begon met een frommelgoal van Marijn Helfrich 0-1. En dat terwijl ’t Skûtsje aanvallender en gevaarlijke waren, maar ja ze hadden deze avond een bitsje stront in e ogen. En toen ze achterin ook nog een foutje maakten strafte Lee-Roy Purvis dat netjes af 0-2. Het spel ging zo snel op en neer dat scheids Age Tichelaar ut swit in sien naat staan had. Martijn Bergsma deed dan toch eindelijk wat terug en maakte 1-2. Het tempo van het goed spelende Fysio was wat te hoog voor de tegenstander en ze liepen dan ook uit naar 1-5 door Patrick Amels 1x, Lutzen Smits 1x en Marijn Helfrich 1x. Lennart Keetstra scoorde nog een keer voor ’t Skûtsje 2-5.
Wedstrijden C poule

Bakkerij Overzet – ZWF/Poelstra    7-4
De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs veel te jong overleden Peter Hartogs met zijn vrouw en zoontje tussen de spelers. Zijn zoontje deed de aftrap en dat bezorgde iedereen kippenvel. Ja en dan moet je weer voetballen en dat valt niet mee. Het was eerst dan ook even aftasten. Tot aan het moment dat Jeffrey Siccama alleen mocht doorlopen en met een punter voor 0-1 zorgde. Een tel later deden de mannen van Overzet weer  niks en kon dit keer Sven Warmerdam er 0-2 van maken. Maar Overzet werd wakker en Allard Bosga rondde een mooie pass van Jan Stienstra af 1-2. Nog in de 1e helft kreeg Overzet een vrije trap, die werd genomen door Hans Otten. Hij knalde de bal in de muur maar de rebound kwam weer voor zijn voeten en nu was het wel raak 2-2. In de 2e helft werd Overzet sterker en had ook wat mazzel. Piet Poelstra ging mee verdedigen kreeg de bal verkeerd op sien knibbel en maakte zo een eigen doelpunt 2-3. Vervolgens stonden ze bij Overzet achterin even te griemen en dat strafte Marco Schotanus goed af 3-3. En ZWFP kwam weer voor door een goal van Sven Warmerdam 4-3. Nu sloeg Overzet definitief toe eerst mistte Klaas Kuiken [Fred zn.] nog een prachtige kans maar even later was het wel raak 4-4. Daarna gaf de ervaring en een uitstekende keeper Dick van der Galiën de doorslag. De onnavolgbare Peter Jaspers maakte 4-5 en 4-6 en de vliegende schotel Anthoon Elsinga zette de eindstand op 4-7, een mooie overwinning voor Overzet.

Chill Time – De Zwaan (Makkum)    3-2
We verwachten natuurlijk wel wat van de Zwaan en ze leken ook weer goed te starten, helaas vloog een inzet van hen via onderkant lat er uit. Beide teams waren aardig tegen elkaar opgewassen alleen schoten de Makkummers wat vaker op doel of naast het doel. Chill Time begon met een klein droog schotje van Eric de Groot en die vloog er wel in 1-0. De Zwaan drong aan en kwamen via Jan Hiemstra op gelijke hoogte 1-1. En in de 2e helft bracht een mooie korte combinatie Jan Hiemstra in scoring positie 1-2. Nu was het de beurt aan Chill Time een vrije trap werd er ingejaagd door Kristiaan Feenstra 2-2. Robin Regtop knalde nog een keer op de paal, maar door een treffer van Eric de Groot pakte Chill Time toch de volle winst 3-2.