Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie

Door JosMeinen

Wedstrijden A poule

De Kombuis – NR 1 Hypotheek 3-5
NR 1 moest winnen om in de A poule te blijven en de Kombuis moest winnen om niet teveel achterstand op te lopen op de Kantine. Er moest lang gewacht worden op de shirts van de Kombuis en dat kan je toch wel slordig noemen. Toch begonnen ze voortvarend want Stevan Amels wist 2x achter elkaar te scoren 2-0 dus. Maar NR 1 vocht terug Brian Zeilmaker maakte 2-1 en Niels Outhuyse joeg een vrije trap door een vijf mans muur 2-2. Nog in de 1e helft tilde, de scherp spelende Stevan Amels de stand weer naar een voorsprong voor de Kombuis 3-2. Net voor de wissel maakte de dartele [komt deur de lente] Hilko Mulder weer gelijk 3-3. In de 2e helft waren er een knorre kansen aan beide kanten maar paal, lat en de keepers waren een sta in de weg. Vooral keeper Ronald van Riet, ut was ongelovig wat die man ur uut klauwde. Meteen in de 2e helft ronde Bas Koster een een tweetje met Hilko Mulder af 3-4. En na een uitval tikte Hilko Mulder de bal op de vrijstaande Brian Zeilmaker en die besliste de wedstrijd 3-5. De kans dat de Kantine kampioen wordt is nu wel erg groot.

Kantine Waddenhal – Visser ATR 9-4
De Kantine kon nu dus nog verder uitlopen door het onderaan staande Visser ATR te verslaan. En dat gebeurde en zeker mede dankzij de uit de kluiten gewassen Stefan Adema die vier keer wist te scoren. Het begon al na 5 minuten toen Romeo Escalona 1-0 maakte en meteen daar over heen Ralf “slurpke” van Hurck 2-0. Keeper Patrick Dijkstra van Visser stopte heel fraai een snoeihard schot van Ralf en hij pakte meerdere ballen. Niet die van Ronald Jilderts 3-0, Stefan Adema 4-0 en Ralf van Hurck 5-0 en dat was nog in de 1e helft. Even kwam Visser terug door Melvin Snippe 5-1, meteen was er antwoord 6-1 en 7-1 door Stefan Adema. De Kantine liet de touwtjes vieren en zo kon Sipke Bootsma 7-2 maken en een schot van Hans Brandes ging onder de keeper door 7-3. Visser had goed partij gegeven maar verloren met 9-4, voor de Kantine scoorden nog Stefan Adema en Ronald Jilderts en voor Visser deed dat Lucas Wouters. De Kantine staat inmiddels een straatlengte voor op de nummer 2 en zij kunnen 3 wedstrijden voor het einde al kampioen worden.

Friesland Direct – Yidiz Boys 5-3
FD aast nog op een tweede plek maar dan moesten ze nu wel winnen. En de strijd ging de eerste 10 minuten wel aardig gelijk op. Toen de keeper van Yildiz wat te ver voor zijn doel stond gaf M Witteveen een fraaie boogbal van eigen helft, maar helaas ging de bal net over. Toen iets later keeper v d Heide met de poten wied uut stond tikte Drewes Janssen daar de bal deur heen en stond FD voor 1-0. Een slimme actie van Vincent Nagel leverde even later weer een treffer op 2-0. In de 2e helft kwam Yildiz toch terug dit tot onvrede van coach Heeringa. Ayan Yildiz haalde verwoestend uit 2-1 en sien broerke Ilhjan schoot iets later nog harder 2-2. Coach Heeringa klaagde over het slecht meeverdedigen van zijn ploeg en daar zat wat in. Het bleef een gelijkwaardige strijd waarin FD wat gemakkelijker het net wist te vinden. Drewes Janssen tikte 3-2 binnen en via de voet van de keeper maakte hij ook nog 4-2. Jelle Talhout skoot voor een lege goal hoog over, ja ut blieve Franekers nou je. M Witteveen is een oliekoek uut Bolsserd die deed ut beter 5-2. Ayan Yildiz maakte nog 5-3 maar daar bleef het bij.

Autoverhuur Van der Pol – Topline Yacht Design 7-5
Het leek op een onderlinge strijd van Zeerobben spelers er daar is niks mis mee want daar zitten goeie zaalvoetballers. Beide teams hebben ook nog zicht op een tweede plaats en daar gingen ze volledig voor. Na 6 minuten namen de mannen van TYD de leiding door een vliegend schot van Marcel Visser 0-1. Nonchalant werk van Jordi Torenbeek werd afgestraft door de attente Koen v d Veen 1-1. En het werd een doelpuntrijke wedstrijd. Ze bleven nonchalant bij TYD en nu strafte Willem Heemskerk dat af 2-1.Torenbeek zette Willem Visser voor een leeg doel maar hij had ut haar voor sien ogen en mistte. De topschutter deze avond Peter Vredeveld maakte de voorsprong groter 3-1. Dylan Drent bracht de spanning terug 3-2 het was Peter Vredeveld die daarop antwoorde 4-2. TYD ging in de aanval daardoor werden de uitvallen van v d Pol levensgevaarlijk. De stand werd bijna nooit ruimer als twee en dan kwam TYD weer terug nu door Rene Markus 4-3, David v d Pol 5-3, Dylan Drent 5-4 hierna vergrote Peter Vredeveld met twee treffers de voorsprong naar drie goals 6-4 en 7-4. Dylan Drent zette de eindstand 7-5 op de borden.

Wedstrijd C poule

Roel’s Multi Service – Cafe ’t Skûtsje 5-3
RMS moest wel winnen als ze op gelijke hoogte wilden blijven met koploper PoPaLo. En ook hier ging het eerst lekker gelijk op en tasten de mannen elkaar wat af. De kansjes die er kwamen werden aan beide kanten grandioos gemist. Maar toen na 9 minuten de defensie van ’t Skûtsje stonden te slapen was Hidde Huisman daar als de kippen bij 1-0. De volgende treffer was van Bouwe v d Veen met een snoeihard schot schoot hij ut haar van keeper Nol Brouwer in e war en in de touwen 2-0. ’t Skûtsje kwam terug Richard Ysbrandi verraste de keeper 2-1 en uit de kluts maakte hij iets later 2-2. Dus moest RMS in de 2e helft weer opnieuw beginnen. Hun eerste schot van Hidde Huisman kletste op de paal. Het flodderschot van Richard Ysbrandi had meer succes, ’t Skûtsje leidde 2-3. De vreugde was van korte duur, as een hazewienhon vloog Bouwe v d Veen ut hele zootsje voorbij en het was 3-3. Een assist van Bouwe werd goed afgerond door Anne Alberda de leiding dus voor RMS 4-3. Marco Bos deed ut in twee keer, eerst ramde hij de bal op de paal en in de rebound was ut wel raak 5-3. Het kon nog 6-3 worden toen Luuk Jellema alleen op de keeper af kwam maar Luuk had in een vrieshal werkt dus waren sien ogen half bevroren en mistte hij de kans grandioos.