Sport

Muurkaatsseizoen Kimswerd van start

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Het eerste muurkaatstoernooi van dit seizoen is afgelopen zondag georganiseerd door Kaatsvereniging ?de Helfrichs? in Kimswerd. Er stonden twaalf deelnemers op de lijst en er is vijf keer gekaatst.

Het was wel weer even wennen, voor sommigen was het de eerste keer na het veldkaatsen. Anderen zijn alweer volop in training. Een aantal Kimsters doet mee aan de Dutch Open op 16 en 17 november in Franeker en zij deden een goed wedstrijdritme op.
Na vijf partijen waren er drie spelers die vier partijen hadden gewonnen. Dan moet er gerekend worden en de verschillen waren heel klein deze keer. Brett Kieftenburg, die voor het tweede jaar meedoet bij de senioren, heeft zich enorm ontwikkeld en won de derde prijs met 72 voorpunten. Tineke van der Veen is een trouwe muurkaatser en had de primeur: voor het eerste een prijs. Tineke won de tweede prijs met 74 voorpunten en 57 tegenpunten. Anneke Westra had ook 74 voorpunten, maar met 45 tegenpunten nét iets minder en won daarmee de eerste prijs. Een prachtige krans in herfstkleuren gemaakt door Feikje van der Duim. Tiny Osinga en Johan de Groot stonden garant voor de goede organisatie en hadden mooie prijzen geregeld: waardebonnen van slagerij Van der Zee in Harlingen. Dat smaakt zeker. Het volgende muurkaatstoernooi is op zondag 15 december, voor jeugd en senioren. Meer info op www.kvdehelfrichs.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda