Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

A-poule
Topline Yacht Design – Van der Pol Autoverhuur 4-8
Er waren een hoop jongens van Zeerobben in de zaal die nu tegen elkaar gingen strijden. En de eerste helft ging het aardig gelijk op, wel nam Van der Pol de leiding. David van der Pol ontfutselde Jordi Torenbeek de bal, zijn schot werd gepareerd door keeper Reijenga, echter de rebound werd alsnog benut door David; 0-1. De volgende kans schoot Allard Sprenger op de paal, dat had 0-2 kunnen zijn. TYD kreeg kansen maar keeper Rene van der Ploeg ston te kiepen as een panter. Na eerst het houtwerk te hebben geraakt kwam TYD eindelijk op 1-1 door Frank ten Hoeve. Met een beetje mazzel wist Mitchel Leros TYD een voorsprong te bezorgen; 2-1. Nog voor de wissel maakte Rocco Zwart een fraai doelpunt en was het weer gelijk; 2-2. Direct in de tweede helft scoorde Rocco Zwart weer 2-3 en ook 2-4 kwam van zijn voet. Toch werd het nog even spannend; Adnan Jarjour maakte 3-4 en een eigen doelpunt van Niels Bakker betekende een 4-4 stand. Daarna ging Van der Pol toch door en maakte Allard Sprenger 2 goals en dat deed David van der Pol ook dus toch nog een ruime zege voor Van der Pol: 4-8.

Alinex Uitzendburo – Friesland Direct 0-3
Het ging de eerste 8 minuten aardig op en neer, beide ploegen vielen furieus aan. Toen mocht FD een corner nemen en die plaatste Drewes Janssen precies op ut maatsje 48 van Albert Nieuwenburg en hij schoot raak; 0-1. Het bleef hard vechten de eerste helft maar tot scoren kwamen beide teams niet. In de tweede helft kreeg Drewes Janssen twee kansen; één ging naast en één kwam tegen de keeper, dan kan sien broer Johan toch een stuk beter. Alinex ging zwaar in de aanval maar keeper Johannes Visser pakte alle ballen, of ze gingen naast natuurlijk. Ja en dan kun je toch zien dat snelheid wel degelijk telt, ook in de zaal. Jorge Pirez vloog alles en iedereen voorbij en passeerde Sven Noordenbos; 0-2. En in de laatste minuut herhaalde hij dat nog een keer: 0-3 voor FD, en dat was een zwaar bevochten overwinning.

NR1 Hypotheek – Kantine Waddenhal 1-4
Efan van Sertina begon met een vliegend schot op het Kantine-doel maar helaas voor hem ketste de bal op de kruising. Aan de andere kant schoten Ralf van Hurck en Freek Töpfer de bal een vingerdikte naast. Helaas voor de Kantine moest Sjouke Bootie er uit met een enkelblessure. Het tempo zakte wat maar niet voor Niels Outhuyse, de jonge vader kwam van de zijkant en roste de 1-0 in de touwen. Het duurde niet lang of Jorik Erents ging door het midden en maakte netjes 1-1. En toen Sander Zeilmaker de bal verloor aan Freek Töpfer ging die door en was het 1-2. Gert Jan de Jong voorkwam de gelijkmaker door een inzet van Sander naast te tikken. En ook in de tweede helft lag Gert Jan vaak met sien olympiese billug in de goeie hoek. Op een pasje van Freek Töpfer en Ralf van Hurk tikte de bal tussen de keeper en de paal door; 1-3. Die grote slurp (Ralf van Hurck) maakte ook nog 1-4 en een pass van Jorik Erents ramde hij nog tegen onderkant lag, hij was in vorm ut kerelsje.

C-poule
SMS Chill Time – De Bock Computers 3-3
Beide ploegen tastten elkaar eerst even af en kwamen dus niet vaak in kansrijke positie. Er werd wel op doel geschoten maar sommigen hadden stront in hun ogen want de ballen vlogen alle kanten uut behalve de goeie. Ja en toen eindelijk vloog een pegel van Robbin Regtop wel op het vijandelijke doel af en die ging er ook nog in; 1-0. En dan die Nils Podt, die jonge is se snel as de weerlicht, hij jakkerde alles voorbij en tikte 1-1 binnen. De Bock kwam voor, de keeper lag op de grond en met een leuk wippertje legde Arjan Zeilmaker de bal achter keeper Van der Heide; 1-2. Aan de andere kant was een andere Arjan, deze hiete Outhuyse en met mooie passeerbewegingen maakte hij 2-2. Het bleef gelijk op gaan want toen Nils Podt 2-3 intikte kwam het antwoord van Eric de Groot die schoot via de paal raak, eindstand 3-3.

De Zwaan - ZWF/Poelstra 3-3
Als speren begonnen de mannen van ZWF/P, al meteen gaf de witte tornado Daan Schaaf een prachtige pass op Bobby van Houwelingen en die scoorde mooi 0-1. En Daan kwam twee tellen later weer op keeper Fokke de Boer af, die pareerde de inzet goed maar de rebound was weer voor de aalvlugge Daan Schaaf; 0-2. De Zwaan viel aan en kreeg kansen maar doelman A. Lemstra stond op zijn plaats en pakte veel ballen. Het werd zelfs nog 0-3 in de eerste helft door een treffer van Gordon Lebert. Maar ergens ver in de tweede helft begonnen de mannen van ZWF/P wat gebrek an zuurstof te krijen en begonnen de kopkes blauw an te lopen. En toen keeper Lemstra even aarzelde was daar Jason Koornstra die 1-3 maakte en daarna was de Zwaan oppermachtig. Daniël Kleiterp tikte 2-3 en 3-3 binnen en bezorgde de Zwaan nog 1 punt. Keeper van de Zwaan Fokke de Boer kreeg nog rood maar hij bleef lachen, en daar het-ie nog geliek an oek.