Meiden HMHC MC2 kampioen

HARLINGEN - Na een geweldig seizoen zijn de meiden van MC2 afgelopen zaterdag op een fantastische wijze kampioen geworden.

Een aantal weken geleden waren Leeuwarden, Sneek, Joure en Harlingen alle vier nog titelkandidaat waarbij Leeuwarden en Sneek de beste papieren hadden. Door het goede spel van Harlingen MC2 echter steeds dichterbij. Drie weken geleden speelden ze Joure compleet van het veld met 6-0. Hierdoor begonnen de meiden te geloven in het kampioenschap.

Ze stonden een punt achter koploper Leeuwarden. Het kwam op de laatste twee wedstrijden aan. Twee keer tegen Sneek, uit en thuis. Ook Leeuwarden zou het moeilijk krijgen tegen Joure, uit en thuis. Vorige week begonnen de meiden nerveus tegen Sneek. Ze waren wel beter maar scoren deden ze niet. Maar door strijd en hard werken wisten de meiden een 1-0 achterstand om te zetten in een knappe 3-1 overwinning. Leeuwarden speelde uit tegen Joure en verloor. Dat betekende dat Harlingen koploper was en twee punten voor kwam. Alleen door winst zouden ze kampioen kunnen worden. Een duidelijke maar o zo moeilijke opdracht: winnen!

De kampioenswedstrijd was thuis tegen Sneek voor een groot publiek. Om 16.45 uur klonk het fluitsignaal. Net als vorige week begonnen de meiden nerveus aan de wedstrijd. Wel werd er weer hard gewerkt. Ook Sneek gaf zich niet gewonnen en kwam op voorsprong door een fraai uitgevoerde strafcorner. Na rust kregen de meiden vleugels en lieten ze bij vlagen weer het uitstekende spel zien. Na vijftien minuten werd het harde werken beloond met een strafcorner. Inge geeft de bal strak aan, Kikki dacht niet maar haalde snoeihard uit: 1-1. Hierdoor kwamen de meiden in een flow en werden ze steeds sterker. Maar er moest nog echt een bal tegen de plank.

Acht minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Harlingen weer een strafcorner. Wederom strak en hard aangegeven door Inge, Kikki kreeg niet de kans om hard uit te halen. Maar toen kwam de bal voor de stick van Melanie die de bal feilloos tegen de plank knalde. De laatste acht minuten waren zenuwslopend voor zowel de meiden, de coaches als het publiek. Maar de meiden speelden de wedstrijd perfect uit en ze werden kampioenen.