Sport

Mark Norder en Hans Timmermans winnen Boulodrome Toernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag wonnen Mark en Hans in een prachtige finale tegen Klaas Hoekstra en Jan Bart Zijlstra het open Harlinger boulodrome toernooi.

Het begon met een 1-0 voorsprong voor de Liwwadders van Le Biberon tegen de voor Skarboule uit Joure uitkomende tegenstanders Klaas en Jan Bart. De Jousters kwamen direct met een antwoord en pakten de leiding met 1-2. Door een paar mooie carreaux van Mark pakten ze de leiding weer, 5-2. Hierna dacht Hans ‘ik zal er ook wat aan gaan doen’ en door een paar prachtig geplaatste ballen stond het zomaar 8-2. De volgende mène kwamen Jan Bart en Klaas terug in de partij mede door slecht tireren van Mark, stand 8-4. Dan de mène hierna, Klaas schoott en pakte drie mooie punten voor de Jousters, 8-7. Hierna pakten de finalisten om de beurt een punt en kwam de stand op 9-8 en was er nog van alles mogelijk en leek de uitslag nog lang niet beslist. Maar daar dachten de mannen van Le Biberon anders over en door goed te plaatsen en te schieten pakten ze vier punten en was de stand 13-8 en de toernooizege een feit.

Tijdens de voorrondes waren er drie teams met de volle winst, te weten Claude Llamas met Zoran Djukanovic spelend voor Boulegoed 3 winst saldo +25 en twee teams van Le Biberon; Jacob Norder en Marcel te Slaa 3 winst + 14 en natuurlijk Sake Dijkstra met Henk Busstra 3 winst + 18. Van Boulegoed waren er nog twee doubletten die de A-poule haalden, dat waren Duco Broersma met Klaas de Jong en Jan Wolff met Roelof v.d. Ploeg. Duco en Klaas verloren de finale in de A-complementaire met 6-13 van Jacob Norder en Marcel te Slaa.

De andere vijf teams van Boulegoed die zich voor dit toernooi hadden ingeschreven moesten het uitvechten in de B-poule. Klaas Tichelaar en Jan Groos wonnen met 13-3 van Cor Draaisma en Reitze v.d. Veen in de B complementair. Annemarie Rietman en Ginie Wolberts wisten als enigen van Boulegoed geen prijs te winnen in de B-poule.
De finale in de B-poule ging tussen Follie Berends met sien seun Guido tegen Frans-Jan Hengst en Gerrit Hiemstra. De beide teams waren aan elkaar gewaagd en de eerste prijs in de B-poule kon alle kanten op, maar Gerrit en Frans-Jan hadden de langste adem en wonnen met 13-8.

A-Poule
1) Hans Timmermans – Mark Norder Le Biberon Leeuwarden
2) Klaas Hoekstra – Jan Bart Zijlstra Skarboule Joure

A-Complementair
1) Jacob Norder – Marcel te Slaa Le Biberon Leeuwarden
2) Duco Broersma –Klaas de Jong Boulegoed

B-Poule
1) Frans-Jan Hengst – Gerrit Hiemstra Boulegoed
2) Follie Berends – Guido Berends Boulegoed

B-Complementair
1) Klaas Tichelaar – Jan Groos Boulegoed
2) Cor Draaisma – Reitze v.d. Veen Boulegoed

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda