Sport

Lopers maken kilometers in Drenthe

Door Jeroen Pietersma
OUDE WILLEM - Afgelopen zaterdag trok de derde Hoeve a/d Wegloop Oude Willem een kleine 100 deelnemers. Organiserende vereniging SV Friesland had gehoopt op 150 lopers maar veel lopers waren bang voor de verwachte warmte en eventueel afgelasting zoals een week eerder in Lauwersoog gebeurde. Ook was er ?s avonds in Blokzijl nog de Kolkloop dus dan kUn je zoiets verwachten.

In Oude Willem komen voornamelijk lopers die ervan genieten om in de natuur te lopen want het parcours in het Drents Friese Wold is werkelijk prachtig. Ook de gemoedelijke sfeer rond de camping is voor menig loper een reden om hier naar af te reizen.

Men kon weer verschillende afstanden lopen, zowel kort als lang. Deze waren 3.1, 6.2, 8.2, 16.4 of 20.6 kilometer. Hoewel het een stuk koeler was dan de dagen ervoor, was het nog best wel warm in de bossen en het geaccidenteerde parcours maakte de langere afstanden er best wel pittig door.

Herman Geritz uit Midlum had twee weken ervoor nog de marathon gelopen in deze streek en besloot zeker de eerste ronde nog met de handrem erop te lopen. In de tweede ronde werd er in eerste instantie wel wat versneld maar de warmte en het parcours maakten het in de laatste kilometers toch nog wel wat zwaar voor hem. Herman voltooide de 20.62 kilometer in 1.36.18 en werd hiermee 7e. Hij was hiermee wel de snelste 50-plusser.

Ook Anita van de Wal uit Harlingen wist een zevende plaats te veroveren en dat op de 8.2 kilometer. Anita liep een tijd van 43.28 en was hiermee de snelste dame bij de 40 plussers.

De dinsdag voor deze loop werd in Diever de Brinkloop georganiseerd. Ditmaal stonden er heel snelle lopers aan de start die deze loop gebruikten om er een speciale training van te maken. Iwan Kamminga een noordelijke topper uit Nieuwe Pekela raffelde de 10 kilometer dan ook even af in 31.07 wat tevens een parcoursrecord was. Marcel Hoekstra uit Harlingen leverde desondanks een keurige prestatie af door als 11e te finishen in 37.54.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda